Головна ялинка міста приїде з Карпат

Головна ялинка міста приїде з Карпат

Найцікавіші новорічні дійства нинішнього року мають відбутися на Софійській площі. Незабаром на тут встановлять найвищу в Україні ялинку. 26-метрову лісову красуню знайшли в карпатських лісах, і 3 грудня мають доставити в столицю.

Як розповіли «Вечірці» організатори свята на Софіївській і Михайлівській площах «Новий рік між двома дзвіницями»(міжнародний етнокультурний проект «Folk Ukraine»), ялинку прикрасять 40 тисяч святкових ліхтариків та трикілометрова гірлянда. Також на її гілках розвішають сотні різноманітних прикрас, зокрема іграшок, виготовлених відомими яворівськими майстрами Остапом Стойкою та Оксаною Когут. 

Відкриття головної ялинки країни традиційно відбудеться 19 грудня, в День Святого Миколая. А 15 грудня на площі розпочнеться новорічно-різдвяний ярмарок та відкриється «Місто майстрів». Кияни й гості столиці матимуть змогу познайомитися з ексклюзивними декоративними роботами, одягом, унікальними іграшками із соломи, глини, дерева, бавовни, багато з яких прикрашені національним орнаментом. Також буде представлено розмаїття ялинкових прикрас, знайдеться чим потішити й любителів смаколиків – на них чекатимуть шоколадні фігурки, пряники, нестандартні цукерки та яблука в карамелі. 

А у «Місті розваг» можна буде покататися на гірках, помилуватися льодовими скульптурами, відвідати «Тунель бажань», піднятися на величезному колесі огляду, з якого вся святкова площа - наче на долоні. Новорічної ночі на Софійській площі виступатимуть відомі артисти, лунатимуть європейські та вітчизняні хіти, народна музика, а також відбудеться грандіозне світлове шоу. 

На Різдво, 7 січня о 14 годині, «Folk Ukraine» спільно з Національним центром культури «Музей імені Івана Гончара» проведуть святкову ходу дідухів із виконанням традиційних обрядових колядок. Всі святкові заходи відбуватимуться за підтримки столичної міської влади, яка планує витратити на організацію новорічних і різдвяних свят на Михайлівській і Софійській площах 150 тисяч гривень.

Нагадаємо, що під час святкувань Нового Року та Різдва транспорт не пустять на Софійську та Михайлівську площі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: