Київрада розширила права почесних громадян столиці

Київрада розширила права почесних громадян столиці

Сьогодні на пленарному засіданні Київської міської ради депутати внесли зміни до рішення від 1 червня 2000 року «Про встановлення звання «Почесний громадянин міста Києва» та заохочувальних відзнак Київського міського голови».

Відповідно до рішення, Київський міський голова має запрошувати Почесних громадяни Києва до участі у заходах, присвячених суспільно-важливим подіям столиці та державним і міським святам.
Також особи, які удостоєні звання Почесний громадянин столиці, при пред'явленні посвідчення, можуть проходити в приміщення Київради, КМДА та їхні структурні підрозділи, а також на територію комунальних підприємств, установ та організацій (за винятком об'єктів зі спеціальним режимом доступу).
Окрім того, такі особи мають право першочергового прийому Київським міським головою та його заступниками, керівниками і посадовими особами структурних підрозділів виконавчого органу Київради (КМДА) та комунальних підприємств, установ і організацій.
Також прописано пункт, відповідно до якого після смерті особи, що має звання «Почесний громадянин міста Києва», Музей історії міста Києва приймає на збереження відповідний нагрудний знак, диплом та посвідчення, якщо спадкоємці не заперечують.
Відповідне рішення підтримали 81 депутат.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: