Кияни побачили, що можна зробити своїми руками

Кияни побачили, що можна зробити своїми руками

На Контрактовій площі в Києві відбувся 10-й фестиваль «В пошуках Made In Ukraine».

Традиційно на фестивалі зібралися представники українських виробників, в цей раз їх було більше 400. На ярмарку можна було знайти що завгодно: від пальто і саморобних сумок до побутової хімії і 3D-листівок.

Для дітей та всіх бажаючих зайнятися творчістю була відведена окрема площадка з майстер-класами з ліплення з глини та малювання. Багатьох відвідувачів вразив замислений лисиць і грайливий єнот.

«Ніхто і не сподівався на такий фестиваль, на таку популярність і на такий інтерес до всіх українських товарів. Я хочу подякувати людям, які весь цей час разом з нами, які проявляють інтерес до події, критикують, коли потрібно, і підказують в якому напрямку далі рухатися. Можу сказати точно, що фестиваль Made In Ukraine тепер буде завжди проводитися на Подолі, адже це символічно», - поділилася Юлія Савостіна, творець фестивалю.

«У лютому 2013 року я почала експеримент, який перевернув все моє життя. Я почала описувати свій досвід, як прожити рік, купуючи товари лише українського виробництва. Це так захопило мене, що в наступні два роки стало головною справою мого життя: вийшла книга «У пошуках Made in Ukraine», я провела два однойменних фестивалю, потім відкрила магазин українських товарів «Купуй Своє», - додала вона.

Опитування гостей фестивалю показав, що українці заглянули на Контрактову площу в пошуках абсолютно різних речей.

«Завжди хотіла дізнатися, на що здатні українські виробники, на фестивалі я вперше», - говорить Ольга.

«Захотілося принести в будинок чогось по-справжньому українського, поки купив тільки карамелізоване яблуко і це дійсно смачно», - розповів Віктор.

Більшість дівчат відзначили, що шукали на фестивалі незвичайні прикраси і капелюшки, а чоловіки навпаки цікавилися предметами для будинку або автомобіля.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: