Кияни відключають опалення через весняне потепління

Кияни відключають опалення через весняне потепління

Щоб відключити все місто, необхідно рішення столичної влади

Понад 600 киян подали заявки до «Київенерго» на відключення опалення. Люди нарікають, що у квартирах дуже спекотно при температурі +15 С на вулиці, а платіжки за послугу цьогоріч скажені.

У багатьох квартирах відчинені вікна, тож опалюється, по суті, вулиця та повітря. За цей дискомфорт люди сплачують гроші – і їм це прикро. Надто ж, що в Києві є будинки, де батареї вже тиждень, як охололи – це ОСББ, які самі попросили централізовано відімкнути їх від опалення.

«Подвійне враження: з одного боку, трошки холоднувато, з іншого – заощаджуємо», - кажуть там.

Оцінити в грошах можливу економію у «Київенерго» не беруться, бо в будинках із лічильниками і без того фіксується зниження температури теплоносія. Із 10 тисяч київських будинків можливість за власним бажанням відмовитись од опалення має лише півсотні, а решта залежить від рішення КМДА.

За законом, місцева влада може приймати рішення про закінчення опалювального сезону лише після того, як три доби поспіль середня температура не впаде нижче +8 С. Поки ж вона вище шести не піднімалася, а останні +18 С були радше тимчасовою аномалією.

Синоптики обіцяють у ближчі дні дощі та зниження температури по всій країні. Тож квапитися з рішенням про дострокове завершення опалювального сезону в адміністрації не планують. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: