Кличко: Інвестиції у Київ цього року збільшилися майже на 4 млрд грн – до 26,4 млрд грн

Кличко: Інвестиції у Київ цього року збільшилися майже на 4 млрд грн – до 26,4 млрд грн

Про це заявив мер Києва Віталій Кличко під час звіту за рік діяльності на посаді

Мер зазначив, що з початку його каденції київська адміністрація почала будувати абсолютно відкриту систему управління містом, зрозумілу та підконтрольну громаді.

«Ми першими в Україні в рамках системи Київ SMART CITY запровадили відкритий бюджет міста. Коли кожен киянин може перевірити, куди витрачаються кошти в його районі, школі або дитсадку, до якого ходить його дитина; запровадили відкриті тендери; запрацював у столиці проект електронних петицій, тож кияни можуть ініціювати конкретні зміни в житті нашого міста», – зазначив Віталій Кличко. 

Він зауважив, що столична влада розробила Рамкову антикорупційну програму, працює «Лінія довіри» – з питань порушення антикорупційного законодавства, запроваджено порядок призначення керівників комунальних підприємств через відкриті конкурси.

Мер також зауважив, що з першого дня столична влада почала звільняти корумпованих чиновників та проводити аудит комунальних підприємств. І продовжує це робити. «Тільки цього року ми провели аудит 67 комунальних підприємств, виявили порушень майже на 470 млн грн, було порушено 32 кримінальних провадження і попереджено втрат бюджету міста на понад 117,6 млн грн», – наголосив Віталій Кличко. 

Боротьба з корупцією, відкритість і прозорість принесли свої плоди – інвестиції у столицю значно збільшилися.

«Інвестиції у Київ збільшилися майже на 4 млрд грн – до 26,4 млрд грн. А це означає, що майже 60% усіх інвестицій в Україну прийшли саме до Києва! Адже Київ довів інвесторам, що вкладати кошти в столицю вигідно та безпечно», – наголосив Віталій Кличко.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: