Кличко пообіцяв, що стадіон «Старт» повернуть киянам

Кличко пообіцяв, що стадіон «Старт» повернуть киянам

До кінця весни наступного року ми плануємо здійснити реконструкцію легендарного стадіону «Старт»

Мер Києва Віталій Кличко дав завдання завершити всі юридичні питання, які стосуються повернення стадіону «Старт» у власність міста, розробити проект його реконструкції та здійснити всі роботи, щоб відкрити оновлений стадіон вже до кінця весни 2018-го. Про це Віталій Кличко заявив під час виїзної наради з главами районів щодо об'єктів реконструкції у столиці.

«Зараз ми знаходимося на легендарному стадіоні «Старт». Тут у серпні 1942 року відбувся футбольний «Матч смерті» між командою «Старт» та німецькою «Flakelf», - зазначив Кличко. - Складно уявити, що цей легендарний об’єкт, який був побудований у 1930-х, міг бути знищений. У 2010 році землю стадіону відвели для будівництва житлового комплексу. «Битва» за «Старт» тривала сім років. І ми разом із громадськістю змогли відстояти цей об’єкт», - наголосив мер Києва.

Він додав, що у лютому цього року Вищий господарський суд остаточно повернув спорткомплекс киянам. Наразі право власності на земельну ділянку зареєстроване за Київською міською радою, а цілісний майновий комплекс стадіону «Старт» найближчим часом буде переданий Фондом держмайна на баланс Київської міської ради.

Під час інспекції Кличко ознайомився з попередньою концепцією реконструкції стадіону та дав завдання проектантам разом з Федерацією футболу України також обговорити необхідну кількість місць на трибунах та передбачити місця для підземного паркування. «Вже наступного року ми проведемо реконструкція стадіону «Старт», і я дав завдання завершити її до кінця весни 2018-го. Переконаний, що після завершення робіт цей стадіон перетвориться на один з провідних центрів столиці для занять спортом», - зазначив мер столиці.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: