Кличко розповів, коли почне працювати Подільсько-воскресенський міст

Кличко розповів, коли почне працювати Подільсько-воскресенський міст

Автомобільне сполучення через Подільсько-воскресенський міст столична влада планує відкрити за три роки – добудову мосту сподіваються профінансувати за рахунок коштів німецьких інвесторів

Про це в інтерв’ю «Радіо Свобода» заявив київський міський голова Віталій Кличко.

«Я обіцяв жителям Троєщини поліпшити сполучення цього району з іншими частинами міста, адже Московський міст, який перевантажено на 140%, постійно стоїть у заторах. Я підняв документи і виявилося, що будівництво Подільсько-воскресенського мосту планувалося ще у 1979 році. Можете собі уявити – через три роки ми будемо відзначати 40-річчя будівництва мосту! – зазначив Кличко. – Я взяв перед киянами завдання – відкрити міст через три роки. Спочатку відкриємо автомобільне сполучення. Для будівництва лінії метро через міст на Троєщину необхідна значна сума коштів, але поступово ми повністю запустимо зручне сполучення між Троєщиною та центром міста», – наголосив мер Києва.

Кличко додав, що німецькі інвестори, зацікавлені у реалізації проекту будівництва мосту, вже виділили 200 тисяч євро для проведення технічної та фінансової експертизи проекту. «У квітні наступного року до Києва приїде міністр транспорту та цифрової інфраструктури Німеччини для продовження переговорів. Німецька сторона запевнила мене, що інвестори готові виділяти кошти і чекають результатів експертної оцінки», – розповів міський голова.

Кличко також додав, що найближчим часом у столиці презентують проект продовження Сирецько-Печерської гілки метро до житлового масиву Виноградар. «Впевнений, за мою каденцію на посаді мера Києва у столиці має бути відкрито не одну станцію метро», – підсумував Віталій Кличко.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: