Кличко зустрівся з президентом Японського агентства міжнародного співробітництва JICA

Кличко зустрівся з президентом Японського агентства міжнародного співробітництва JICA

Мер Києва Віталій Кличко зустрівся з делегацією Японського агентства міжнародного співробітництва (JICA) на чолі з президентом Шінічі Кітаока.

У зустрічі також взяв участь посол Японії в Україні Шігекі Сумі. Сторони обговорили як триває втілення поточних проектів і перспективи подальшої співпраці.

Віталій Кличко привітав президента агентства з 25-ю річницею встановлення дипломатичних відносин між нашими двома країнами та подякував за увагу і допомогу, яку Україні надає уряд Японії та JICA зокрема. Насамперед, мова йде про надзвичайно важливий для Києва проект із реконструкції Бортницької станції аерації, яка забезпечує очищення стічних вод столиці та прилеглих міст-супутників.

Віталій Кличко зазначив, що Київ – чесний і надійний партнер, якому інвестори можуть довіряти.

«Економіка міста оздоровлюється, і зараз ми шукаємо партнерів, із якими могли б реалізовувати спільні проекти та розвивати й оновлювати інфраструктуру нашого міста», – наголосив мер.

Він підкреслив, що Київ зацікавлений у продовженні співпраці з JICA у різноманітних інфраструктурних проектах.

«Ми зацікавлені у подальшій модернізації вагонів метро, яка успішно реалізовувалася останніх два роки, запровадженні сучасних підходів і технологій із утилізації сміття і поводження з твердими побутовими відходами. Також важливою для Києва є реконструкція сміттєспалювального заводу «Енергія». Ми знаємо про великий досвід Японії у цій галузі та розраховуємо на підтримку в цьому проекті», – сказав міський голова.

Зі свого боку Шінічі Кітаока відзначив зусилля та успіхи столичної влади з реформування міста і зауважив, що ключовим проектом агентства в Україні залишається реконструкція БСА. Тим не менше, японська сторона готова обговорювати подальші проекти, у втіленні яких може взяти участь JICA. Зокрема у сферах громадського транспорту, утилізації твердих побутових відходів та енергоефективності.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: