Жителів правого берега Києва не везтимуть до лікарні швидкої допомоги на вулиці Братиславській

Жителів правого берега Києва не везтимуть до лікарні швидкої допомоги на вулиці Братиславській

Столична влада збирається створити лікарню швидкої допомоги на базі КМКЛ №6

На базі Київської міської клінічної лікарні №6 буде створено лікарню швидкої допомоги на правому березі. Про це заявив мер Києва Віталій Кличко під час інспекції у КМКЛ №6.

«У Києві сьогодні одна лікарня швидкої допомоги, яка розташована на лівому березі і надає ургентну допомогу жителям усієї столиці. І правильно буде створити лікарню швидкої допомоги й на правому березі. У лікарні №6 є усі можливості для цього і всі фахівці. Тож ми ухвалили рішення про створення на її базі лікарні швидкої допомоги», – зазначив Віталій Кличко.

Він наголосив, що вже почали передпроектні роботи з будівництва і буде виділено гроші з бюджету, щоб приступити до будівництва.

Планується, що лікарня прийматиме ургентних хворих Солом’янського, Святошинського та Голосіївського районів (загалом близько одного мільйона киян).

Мер зауважив, що клініка – це не тільки приміщення, а перш за все персонал і високотехнологічне обладнання. І оглянув новий комп’ютерний томограф, який місто за бюджетні кошти придбало для КМКЛ №6.

«Ми закуповуємо найсучасніше обладнання, щоб надавати якісний сервіс. Адже технології у медицині – це пріоритет. Потреба в такому обладнанні дуже висока. Томограф працюватиме 24 години на добу. Кожен киянин зможе отримати сервіс безкоштовно за рахунок міста», – зауважив Кличко.

Томограф дозволяє провести огляд головного мозку, судин голови та органів грудної клітини. Зараз персонал КМКЛ №6 проходить навчання на комп’ютерному томографі, а вже з наступного тижня розпочнеться прийом пацієнтів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: