На Київщині ліквідовано конвертаційний центр з обігом 126 млн грн

На Київщині ліквідовано конвертаційний центр з обігом 126 млн грн

Столичні правоохорнці накрили конверцентр

Співробітники податкової міліції ГУ ДФС у м. Києві припинили діяльність конверт центру з обігом 126 млн. грн.

В рамках розслідування кримінального провадження за ч.3 ст.28, ч.2 ст.205, ч.3 ст.209, ч.3 ст.28, ч.3 ст.212, ч.5 ст.191 КК України встановлено групу осіб, які надавали підприємствам реального сектору економіки послуги з незаконного формування податкового кредиту та переведення безготівкових коштів у готівку.

Фігуранти створили та придбали корпоративні права 15 транзитних фіктивних підприємств, на рахунки яких реально діючі підприємства перераховували безготівкові грошові кошти за нібито придбані товарно-матеріальні цінності (роботи, послуги). Після цього безготівкові кошти з рахунків транзитних підприємств перераховувались на особистий картковий рахунок організатора центру під виглядом повернення поворотної фінансової допомоги, а потім знімались готівкою через каси та банкомати 5 банків, та разом із підробленими первинними документами передавались замовникам конвертації за винятком 12-13%, що слугували винагородою за надання незаконних послуг.

Загальний обсяг проконвертованих грошових коштів за 2016 - 2017 р.р. склав – 126 млн. грн.

За результатами 5 обшуків, проведених в офісах та за місцями проживання учасників центру вилучено первинну документацію, комп’ютерну та оргтехніку. Окрім того, заблоковано 107 рахунків підприємств - учасників в злочинної схеми у 8 банківських установах, а на їх спецрахунках ПДВ заблоковано 10,2 млн. грн.

Тривають слідчі дії

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: