Під час вибуху автомобіля полковника ГУР у Києві постраждали двоє перехожих

Під час вибуху автомобіля полковника ГУР у Києві постраждали двоє перехожих

Вибух розслідуватиме  Головна військова прокуратура.

Двоє перехожих отримали осколкові поранення внаслідок вибуху в Солом'янському районі Києва автомобіля полковника Головного управління Максима Шаповала.

У Києві в авто підірвали полковника Головного управління розвідки - Міноборони розвідки Міноборони України Максима Шаповала.

Про це у себе в Facebook повідомила прес-секретар столичної поліції Оксана Блищик.

За її словами, мова йде про чоловіка 1946 року народження, який отримав поранення підборіддя, і жінку 1990 року народження. У той же час зазначається, що життю постраждалих нічого не загрожує, і госпіталізація не знадобилася.

«Внаслідок вибуху постраждала киянка, 1990 р.н. Жінку доставили у лікарню, де їй надають необхідну медичну допомогу. За попередніми даними медиків, у неї – осколкові поранення ніг, її життю нічого не загрожує. За допомогою до лікарів звернувся також чоловік, 1946 р.н., із осколковим пораненням підборіддя. Обом потерпілим надали допомогу без подальшої госпіталізації», - йдеться у повідомленні.

Заступник генерального прокурора України - головний військовий прокурор Анатолій Матіос на своїй сторінці у Facebook написав, що вибух автомобіля в Києві, внаслідок якого загинув офіцер Міноборони, розслідуватиме Головна військова прокуратура.

«Рішенням (постановою) генпрокурора кримінальне провадження за фактом вчинення сьогоднішнього теракту відносно офіцера Міноборони передано для розслідування до Головної військової прокуратури», - заявив він.

 Матіос висловив співчуття родині загиблого військового. 

У Міністерстві внутрішніх справ, зокрема, розповіли, що причиною вибуху авто став вибуховий пристрій. 

«Який пристрій, якої потужності, саморобний чи стаціонарний, буде встановлено після проведення слідчих дій», - сказав директор Департаменту комунікації МВС Артем Шевченко.

Нагадаємо, сьогодні вранці в Солом'янському районі Києва вибухнув автомобіль - Mercedes чорного кольору. Надзвичайна подія сталася на перетині вулиць Солом'янської та Механізаторів. Повідомлялося про одного загиблого.

Пізніше інформація про одну смерть підтвердилася, жертвою став водій авто. У МВС уточнили, що загиблий - військовослужбовець ЗСУ. Поліція відкрила кримінальне провадження за статтею «теракт».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: