Сезон отруєнь грибами. За добу до столичних лікарень потрапило шість осіб

Сезон отруєнь грибами. За добу до столичних лікарень потрапило шість осіб

Лікарі нагадали першочергові заходи при отруєнні грибами

За минулу добу в столиці госпіталізовано шість осіб, які отруїлись грибами. Про це інформує прес-служба КМДА, повідомляє «Главком».

«Кожного року медики наголошують на тому, що отруєння грибами може бути смертельно небезпечним. І попри це далеко не всі любителі «тихого полювання» дотримуються основних правил збирання та вживання цього продукту», – зауважив директор Департаменту охорони здоров’я Дмитро Турчак.

Головне, що турбує лікарів це те, що людина яка отруїлася, часто займається самолікуванням і втрачає дорогоцінний час, такий важливий для одужання.

«Важливо запам’ятати основні ознаки грибного отруєння: нудота, блювота, біль у животі, розлад шлунку, підвищення температури тіла. При вживанні деяких видів грибів (червоних мухоморів, волокониць), які вражають нервову систему, можуть з’явитися галюцинації, розлад або втрата свідомості, порушення дихання та серцевої діяльності», – зазначив Турчак.

Також він розповів про першу допомогу при підозрі на отруєння грибами.

По-перше, не зволікаючи, необхідно викликати «швидку». Одночасно, не очікуючи її прибуття, негайно промити шлунок: випийте 5-6 склянок кип’яченої води, натисніть пальцями на корінь язика, щоб викликати блювоту, прийміть активоване вугілля (4-5 пігулок). Можна зробити очисну клізму. Необхідно пити багато рідини.

«І ще раз закликаю пам’ятати: отруєння грибами дуже важко піддається лікуванню. Тож звертайтеся до лікарів одразу ж після появи будь-яких із описаних симптомів. Зволікання та самолікування може коштувати життя», – наголосив директор Департаменту охорони здоров’я.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: