Смог у Києві: столиця України очолила рейтинг міст з найбільшим забрудненням атмосфери

Смог у Києві: столиця України очолила рейтинг міст з найбільшим забрудненням атмосфери
Київ очолив рейтинг міст з найбільшим забрудненням атмосфери

10 квітня Київ виявився містом з найвищим рівнем забруднення – 159 одиниц

Згідно рейтингу компанії IQ Air Київ очолив рейтинг міст з найбільшим забрудненням атмосфери у світі.

На сайті компанії IQ Air, яка займається приладами для вимірювання забруднення атмосфери та рішеннями щодо цього питання, ведеться постійний моніторинг якості повітря.

Якщо подивитися на рейтинг забруднених міст світу в онлайні, то станом на ранок 10 квітня Київ виявився містом з найвищим рівнем забруднення – 159 одиниць.

Найближчі «конкуренти» української столиці – Ханой (В'єтнам) та Джакарта (Індонезія).

.jpg_81

Нинішня позиція Києва, на відміну від «конкурентів», пов'язана не стільки із забрудненням від промисловості та транспорту, як від диму та гару, який окутав місто останніми днями. Адже якщо подивитись цей же рейтинг за весь минулий рік, то Київ знаходиться аж на 1111-му місці в світі з середнім показником забрудненості у 16,6, тобто в 10 разів менше, ніж 10 квітня.

До слова, 9 квітня рятувальниками Київської області здійснено 132 бойових виїздів на гасіння пожеж в екосистемах. У Києві було зафіксовано 44 пожежі.

10 квітня президент Володимир Зеленський заявив, що підтримує збільшення штрафів за спалювання сухостою до 6 тисяч гривень, а також закликав Верховну Раду розглянути можливість впровадження кримінальної відповідальності за такі дії.

До слова, на Закарпатті слідчими поліції повідомлено про підозру 49–річному мешканцю міста Хуст в умисному підпалі Долини нарцисів. Суму заподіяних заповіднику збитків через підпал оцінили майже в 650 тис. грн.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: