Столичні рятувальники провели навчання у Святошинському районі (фото)

Столичні рятувальники провели навчання у Святошинському районі (фото)

Вогнеборці відпрацювали дії з ліквідації пожежі на одному із столичних заводів

19 вересня столичні рятувальники провели навчання на території одного із заводів столиці. Про це інформує прес-служба ДСНС України у Києві, повідомляє «Главком».

Метою навчань є відпрацювання спільних дій щодо ліквідації надзвичайної ситуації персоналом об’єкту та рятувальниками. Навчання проводились в 2 етапи: теоретичний та практичний.

Відповідно до тактичного задуму навчань, на території заводу виникла пожежа. Персонал заводу повідомив Службу порятунку про надзвичайну подію та розпочав евакуацію працівників заводу. Вогнеборці, які оперативно прибули на місце події, виявили, що на складі готової продукції (ліки) виникла пожежа на площі 200 м. кв. В апаратах захисту органів дихання рятувальники провели розвідку та евакуювали персонал, який не встиг вийти. Паралельно з цим, вогнеборці подали на гасіння умовної пожежі водяний ствол. Завдяки злагодженим діям рятувальників та персоналу заводу умовну пожежу було швидко ліквідовано та не допущено розповсюдження вогню за межі осередку загоряння.

Після проведення навчань рятувальники із працівниками заводу обговорили недоліки, які були допущені під час ліквідації умовної надзвичайної ситуації. Також рятувальниками були розглянуті основні вимоги правил пожежної безпеки на робочому місці та у побуті. Особливу увагу було наголошено на алгоритмі дій у разі виникнення надзвичайної ситуації на території об’єкта та обговорено особливості правильної і швидкої евакуації.
Наприкінці навчань рятувальники продемонстрували працівникам об’єкту сучасну пожежну техніку та аварійно-рятувальне обладнання.

Окремо зупинились на темі вибухонебезпечних предметів. Рятувальники розповіли учасникам заходу першочергові дії при виявленні вибухонебезпечних та підозрілих предметів, які служби слід викликати в такій ситуації.

Також представники Служби порятунку продемонстрували як правильно користуватися вогнегасниками. Адже кожен громадянин повинен знати, як правильно застосовувати вогнегасник та вміти на практиці ним користуватися.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: