Суд заарештував три компанії депутата Київради Кримчака

Суд заарештував три компанії депутата Київради Кримчака
Депутат Київради Сергій Кримчак

Також суд наклав арешт на автомобіль Mercedes-Benz ML 350 дружини Кримчака

Солом'янський районний суд Києва заарештував три компанії депутата Київської міської ради Сергія Кримчака і автомобіль Mercedes-Benz, який належить його дружині. Про це йдеться в матеріалах суду, передають Українські Новини.

Зокрема суд заарештував акції «Закритого недиверсифікованого венчурного корпоративного інвестиційного фонду «Тандем» вартістю 3 млн гривень, 99% акцій компанії «Новопечерський посад» вартістю 2,3 млн грн, а також 100% акцій компанії «Юридичний центр «Правозахисник» вартістю 2 тис. гривень.

Також суд наклав арешт на автомобіль Mercedes-Benz ML 350 2012 року випуску, який належить дружині Дарині Масол.

При цьому суд відмовився заарештувати акції компаній «Гауді Девелопмент», «Калбет Хаус», «Вісенс Хаус», «Артигас» і «Далі Парк», які не належать Кримчаку. За версією слідства, депутат формально керує ними через своїх найнятих помічниць.

Крім того, було відмовлено в арешт нерухомості та автомобіля, які належать батькам і братові Кримчака.

Нагадаємо, 13 вересня детективи НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів САП затримали депутата Київради – екс-секретаря Комісії з питань земельних відносин та його ймовірного спільника за підозрою у привласненні землі в столиці.

Того ж дня останньому повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.5 ст.27, ч.5 ст.191 та ч.5 ст.27, ч.2 ст 209 Кримінального кодексу України.

За версією слідства, затриманий у 2010-2011 роках, перебуваючи на посаді секретаря Комісії Київради з питань земельних відносин та маючи доступ до інформації про наявність в столиці земельних ділянок, що перебувають у комунальній власності, організував злочинну схему заволодіння трьома з них, загальною вартістю понад 3,5 млн грн.

17 вересня Солом'янський районний суд Києва обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою Кримчаку з альтернативою застави 1,4 мільйона гривень. Спеціалізована антикорупційна прокуратура просила арешт з альтернативою застави 25 млн гривень. 

18 вересня Кримчак був звільнений з-під варти під заставу в 1,4 млн грн.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: