У Києві стартує фестиваль «Дні польського кіно в Україні»

У Києві стартує фестиваль «Дні польського кіно в Україні»

В столиці стартують ХIІ Дні польського кіно в Україні.

На час проведення фестивалю, який триватиме у Культурному центрі «Кінотеатр «Київ» із 5 до 11 жовтня, буде представлено сім повнометражних польських фільмів, що вже здобули нагороди на престижних міжнародних фестивалях, визнання глядачів та світової кінокритики.

Про це інформує прес-служба столичної влади, повідомляє «Главком».

Так, Польський кінотиждень відкриється розповіддю про появу книги «Мистецтво кохання» Міхаліни Віслоцької. Ще одна біографічна драма буде присвячена видатному науковцеві Марії Склодовській-Кюрі (режисер – Марі Ноель).

Цьогоріч українські глядачі матимуть змогу побачити фільми найрізноманітнішої жанрової палітри – і романтичну комедію Міті Окорна «Планета самотніх», і трилер Марціна Кошалки «Червоний павук», і дитячий фільм Маріуша Палея «За блакитними дверима».

У програмі передбачено кілька яскравих кінодебютів – зокрема, повнометражний художній фільм Яна П. Матушинського «Остання сім’я», який минулого року здобув гран-прі фестивалю «Молодість».

Польський кінотиждень урочисто завершиться в Культурному центрі «Кінотеатр «Київ» документальним фільмом «Піаніно» (2015) про інструмент, що став одним із символів Євромайдану. Стрічку презентує режисер Віта Марія Дриґас.

Детально про представлені кінострічки можна дізнатися за посиланням.

Зазначимо, що цього року ХIІ Дні польського кіно триватимуть у шести містах України – Києві, Одесі, Вінниці, Харкові, Маріуполі та Луцьку. Детальніше про ХIІ Днів польського кіно в Україні на сайті Польського Інституту у Києві. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: