У Києві відкрили виставку карикатур про шлях України до «безвізу»

У Києві відкрили виставку карикатур про шлях України до «безвізу»

З нагоди старту безвізового режиму з ЄС Інститут світової політики підготував виставку карикатур, які в креативний спосіб інформують киян та гостей міста про успішні кроки повернення України до європейської сім’ї.

Відкриття виставки «Шлях України до безвізового режиму з ЄС» відбулося 9 червня у столичному парку імені Тараса Шевченка за участі Посла ЄС Х’юга Мінгареллі та українських дипломатів.

Як відзначають організатори виставки - Інститут світової політики, Україні знадобилося майже дев’ять років, щоб досягти поставленої цілі.

«Нашою ціллю було донести кілька важливих меседжів. По перше, Україна отримала безвіз заслужено, це не був просто подарунок від ЄС. По-друге, разом з можливістю подорожувати без віз до країн ЄС, українці отримали низку важливих реформ. Також це нагадування, що мрії збуваються. Адже коли майже 10 років тому вперше заговорили про безвіз, це виглядало недосяжною ціллю», - зазначили організатори виставки.

Зволікання Брюсселя в Україні часто пояснювали конспірологічними мотивами, подвійними стандартами ЄС. Хоча, насправді, Україна просто мала виконати свою «домашню роботу», визначену у Плані дій із візової лібералізації.

«Саме про цей довгий і звивистий шлях наша виставка, малюнки для якої підготували знані українські художники-карикатуристи», - відзначили в Інституті світової політики.

На виставці представлені роботи Олега Гуцола, Олексія Кустовського, Олега Локтєва, Ігоря Лук’янченка, Андрія Петренка та Олега Смаля.

Виставку можна буде відвідати до кінця червня.

Виставку було підготовлено ІСП в рамках проекту «Програма сприяння громадській активності «Долучайся!», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) та здійснюється Pact в Україні. Зміст виставки є винятковою відповідальністю Pact та його партнерів і не обов’язково відображає погляди USAID або Уряду США.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: