У Києво-Печерській лаврі правоохоронці шукали дезертира

У Києво-Печерській лаврі правоохоронці шукали дезертира

До затриманого планують застосовувати заходи примусового медичного характеру.

У 2014 році із блокпосту поблизу населеного пункту Комишуваха Попаснянського району Луганської області пішов один із військовослужбовців Національної гвардії України.

Шукали його кілька років, таки знайшли, але силовикам довелося проводити обшуки у Києво-Печерській лаврі у Києві — там він переховувався від слідства.

Про це повідомили у військовій прокуратурі Вінницького гарнізону Центрального регіону України.

41-річний військовослужбовець родом із Вінниччини, проживав останнім часом на Західній Україні. Позиції на сході України вирішив покинути в листопаді 2014 року. Військова прокуратура відкрила провадження за дезертирство та незаконне поводження зі зброєю.

«Його шукали тривалий час за місцем проживання. Коли він дізнався, що його шукають правоохоронні органи, то поїхав із Тернополя. З'ясувалося, що він переховувався від слідства у Лаврі - там провели обшуки, виявили його та затримали», – прокоментували у військовій прокуратурі Вінницького гарнізону Центрального регіону.

Після експертизи стало зрозуміло, що у особи, яку розшукували - шизофренія. Відтак, його дії кваліфікувати як військові злочини наразі немає сенсу - він належить до тієї категорії осіб, які не можуть бути притягнуті до кримінальної відповідальності за військові злочини. Ймовірна стаття, яку йому можуть інкримінувати - незаконне поводження зі зброєю, оскільки покидаючи позиції в АТО, він прихопив і автомат.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: