У Печерському пологовому будинку вручено 150-тисячне свідоцтво про народження

У Печерському пологовому будинку вручено 150-тисячне свідоцтво про народження

Як діють реформи

Минулого тижня в Київському міському пологовому будинку №1 (вул. Арсенальна, 5) урочисто вручено 150-тисячне свідоцтво про народження в рамках проекту Міністерства юстиції з вручення перших документів новонароджених безпосередньо у медичних закладах. 

Про це інформує прес-служба Печерської РДА, повідомляє «Главком».

Саме у цьому пологовому будинку півтора року тому було видане перше свідоцтво про народження за новою процедурою, яка дозволяє батькам малюків зареєструвати дитину ще в пологовому будинку. Медичний заклад став рекордсменом з видачі свідоцтв про народження, адже з моменту запровадження послуги тут отримали перші документи 4572 малюка. Нині проект вже охопив всю країну і діє у 474 пологових будинках, де батьки можуть на місці оформити всі необхідні папери і протягом 24 годин отримати свідоцтво про народження своєї дитини. Також із минулого року надається послуга з реєстрації місця проживання новонародженої дитини.

Список пологових будинків, в яких можна отримати свідоцтво про народження дитини - за посиланням.

Крім того, завдяки новим електронним сервісам, не виходячи з дому можна оформити допомогу при народженні дитини - потрібен лише електронний цифровий підпис.

Скористатися послугою оформлення допомоги онлайн можна за посиланням  

Довідково. Відповідно до Сімейного кодексу України зареєструвати народження дитини необхідно у місячний строк від дати народження. За даними Міністерства юстиції України сьогодні кожен четвертий новонароджений в Україні отримує свідоцтво про народження безпосередньо у пологовому будинку. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: