В столичній мерії планують облаштувати дитячу кімнату

В столичній мерії планують облаштувати дитячу кімнату

Облаштування дитячої кімнати заплановане у рамках перетворення будівлі мерії

Під час засідання постійної комісії Київської міської ради з питань освіти, науки, сім'ї, молоді та спорту депутати підтримали проект рішення «Про деякі заходи щодо організації функціонування дитячої кімнати для тимчасового перебування дітей в адміністративному будинку Київської міської ради».

Про це інформує прес-служба Київради, повідомляє «Главком».

Облаштування дитячої кімнати заплановане у рамках перетворення будівлі мерії на громадський простір. Залишати своїх дітей у кімнаті зможуть відвідувачі, персонал мерії і депутати Київради. 

Наразі у Київраді шоста частина депутатського корпусу — жінки, велика кількість жінок працює в секретаріаті міськради та КМДА. Також багато відвідувачів мерії, які, через життєві обставини, змушені брати з собою дітей.

«Мами, які приходять до нас з маленькими дітьми, не мають у стінах Київської міської ради кімнати матері та дитини. Тому обов’язково потрібно для відвідувачів, персоналу, людей, які тут працюють, створити дитячу кімнату. До того ж залучення жінок до представництва в органах місцевого самоврядування та державної служби є надзвичайно позитивним фактором і наразі одним із елементів демократичного та інклюзивного суспільства. Водночас, окрім професійної реалізації та кар’єри, жінки мають ще й соціальну місію - народження та виховання дітей. Для того, аби жінка могла ефективно працювати, поєднуючи кар’єру й виховання дітей, необхідно, щоб для неї були створені умови, які цьому максимально сприяють», - зазначила співавтор відповідного проекту рішення, депутат Київради Юлія Лобан.

«У тримісячний термін з дня прийняття документа, КМДА має організувати на першому поверсі мерії окрему дитячу кімнату. Обов’язково повинні бути дотримані всі санітарно-гігієнічні норми та інші вимоги законодавства. Також у цей термін адміністрація має розробити та подати на розгляд Київради правила користування дитячою кімнатою, окреслити фінансові витрати, визначити замовника відповідних робіт та забезпечити персоналом», – зазначила голова постійної комісії Київради з питань освіти, науки, сім'ї, молоді та спорту Ганна Старостенко.

Відповідний проект рішення мають підтримати на одній із сесій Київради. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: