В столиці шахраї заволоділи десятком чужих квартир

В столиці шахраї заволоділи десятком чужих квартир

Банду квартирних шахраїв затримали в столиці. Шукали порожні приміщення, захоплювали їх і поспішно продавали. На яку нерухомість полювали? І як не стати жертвою мисливців на квадратні метри?

Злодії підшукували порожні столичні квартири, власники яких виїхали за місто, за кордон або взагалі померли. Виготовляли підроблені документи на право власності та оформювали квадратні метри на підставних осіб. А вже далі продавали їх добропорядним покупцям.

«Внаслідок проведених обшуків за місцем проживання фігурантів оперативники отримали достатню кількість документів і доказів, що підтверджують їхню злочинну діяльність, зокрема підроблені документи на житло, чужі паспорти, нотаріальні бланки», – розповів заступник голови Нацполіції Андрій Крищенко.

Таким чином шахраї за кілька місяців заволоділи щонайменше десятьма квартирами. Юрист каже: випадків привласнення житла через підробку документів зараз побільшало. Стверджує, що злочинам сприяють самі нотаріуси.

«У нас нотаріуси не несуть кримінальної відповідальності за те, що вони видали такий документ, щоб якісь аферисти цим скористалися і заволоділи майном. Без нотаріуса це зробити неможливо», – пояснив адвокат Іван Ліберман.

Як не потрапити в тенета шахраїв? Юрист радить стежити за документами. Право власності на квартиру, паспорт, код – за жодних умов не віддавати в руки сторонніх осіб. Адже за лічені секунди ті можуть сфотографувати їх і виготовити фальшивки.

Але не менш важливо подбати про безпеку самого приміщення! Найпоширеніший спосіб дізнатися, чи квартира не пустує, – наклейки або сірник в дверях.

Експерт радить за тривалої відсутності просити навідуватися сусідів. А ще скористатися датчиком увімкнення світла. Прилад можна запрограмувати, щоб включав лампи самостійно. Так ви зімітуєте свою присутність у квартирі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: