В столиці відкрився новий музей

В столиці відкрився новий музей

Київ поповнився унікальним музеєм-кімнатою композитора Віктора Косенка

У Києві в день 120-річчя з дня народження відомого композитора Віктора Косенка відбулося відкриття його музею-квартири, де український митець творив у свої останні роки життя. Музей наповнений не лише унікальними предметами епохи життя та творчості композитора, а й дає змогу сучасними аудіо-, медіазасобами зацікавити відвідувачів будь-якого віку, повідомила заступник голови Київської міської державної адміністрації Ганна Старостенко під час урочистого відкриття.

«Квартира на вул. М. Коцюбинського, 9 – останнє помешкання видатного українського композитора, піаніста, педагога, громадського діяча Віктора Степановича Косенка та його родини. По смерті композитора квартира протягом 70 років була осередком пам’яті про митця і здобула статус народного музею. Ми щасливі, що в день 120-річчя від дня народження Віктора Косенка його музей-квартира після здійснення ремонтно-реставраційних робіт і створення сучасної експозиції відкривається для широкого загалу», – повідомила Ганна Старостенко.

За її словами, для побудови нової експозиції музею-квартири та його обладнання сучасними технічними засобами з міського бюджету було виділено 810 тисяч гривень. Зокрема за ці кошти музей було оснащено сучасними аудіо-візуальними засобами, які допомагають відвідувачам долучитися до епохи, в яку жив і творив митець, та ближче познайомитися з музикою композитора.

«Експозиція музею-квартири є синтезом меморіальної та біографічної складових, спрямована на презентацію Віктора Косенка як непересічного українського митця європейського рівня і значення. При цьому враховано й традиції побутування музею впродовж часу його існування як народного, зокрема – відтворено атмосферу домашнього затишку при житті композитора», – зазначила заступник голови КМДА.

Ганна Старостенко додала, що разом із квартирою професійну музеєфікацію пройшли близько 1 200 різноманітних пам’ятних предметів побуту, життя і творчої діяльності митця.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: