Як у столичному магазині зібрати протермінованих продуктів на 10 тисяч

Як у столичному магазині зібрати протермінованих продуктів на 10 тисяч

Під час інспекції супермаркетом, журналісти виявили небезпечні консерви, рибу, шоколад, молочну продукцію, морозиво та ще цілу низку популярних товарів

Два візки прострочених продуктів виявили активісти зі Спілки споживачів України в одному зі столичних супермаркетів. Перевіряти взялися мережу магазинів, у якій від отруєння в'яленою рибою помер киянин.

 

У торговій залі після прикрого інциденту теж виявили низку порушень. Інспекція починається з рибного відділу - і вже помітні перші порушення. На вітрині поруч із рибою лежить брудна ганчірка, в червоній ікрі за дві тисячі гривень - ложка, а скумбрія взагалі вже покрилася пліснявою.

Порушені також і умови зберігання рибної продукції. Тут вона у коробках лежить просто на підлозі. Фахівці кажуть, що це прямий шлях до кишкових отруєнь, і радять наступне:

«Будьте уважні, принюхуйтеся, хоча це теж не завжди допоможе. Запитайте у продавця, чи свіжа риба. Якщо він говорить «так», все одно варто його перевірити ще раз, попросити документи, які підтверджують якість», - зазначає виконавчий директор ВГО «Союз споживачів України» Максим Несміянов.

Показувати документи на продукти продавці та адміністрація магазину чомусь відмовилися.

Тим часом порушення активісти знайшли й у овочевому відділі. Склад, умови зберігання та терміни придатності харчового продукту на упаковці написані англійською, а це порушує українське законодавство. У «Союзі споживачів України» стверджують, що таке не може продаватися у магазині, бо невідомо навіть, що це за продукт.

Розчарування чекає і у сусідньому відділі морозива. Тут проблеми із терміном придатності і зовнішнім виглядом продукції.

«Ці продукти ми купуємо дітям, і якщо ви нагодуєте їх простроченим, а ще якщо у нього відбувався діфрост і знову заморозка, то можливе отруєння і потрапити в лікарню дуже легко. Будьте уважні», - зазначає Максим Несміянов.

А от покупці кажуть - із протермінованими продуктами тут стикаються постійно.

Зрештою у торгову залу виходить й адміністратор магазину. Своє ім'я та прізвище чоловік називати відмовляється. На запитання журналістів , чому у магазині така велика кількість протермінованих продуктів, відповідати відмовився.

Протермінованої продукції із супермаркету назбиралося два візки на суму 10 тисяч гривень. Штраф за цю продукцію магазину становив би лише 34 гривні. Загалом у продуктовому кошику опинилися консерви, риба, шоколад, молочна продукція, морозиво, газована вода та алкоголь. Більше про небезпечні харчі дивіться у сюжеті:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: