Замість метро на Троєщину зроблять смугу громадського транспорту

Замість метро на Троєщину зроблять смугу громадського транспорту

Троєщину і Севастопольску площу планують з’єднати виділеною лінією для громадського транспорту

У столиці хочуть реалізувати проект зі створення швидкісної виділеної смуги для громадського транспорту, яка буде відокремлена бар’єром. Це так звана BRT-лінія, розповів у інтерв’ю виданню «КиевВласть» перший заступник голови КМДА Геннадій Пліс. Її планують побудувати від Троєщини через Московський міст, вул. Олени Теліги до Севастопольської площі.

«Громадський транспорт буде рухатися цією виділеною смугою, на яку більше ніхто заїхати не зможе. Це означає, що автобуси і тролейбуси не будуть стояти в заторах», – коментує Геннадій Пліс.

Він вважає проект досить амбітним. Адже його пропускна здатність 140 тисяч пасажирів на день.

«Це більше, ніж за розрахунком на лінії метро, яка може бути побудована на Троєщину, з огляду на відсутність інфраструктури на підвезення людей до лінії метро. BRT-лінія обійдеться в 3 млрд гривень. Тому раціональніше спочатку побудувати BRT, а потім – метро», – переконаний перший заступник голови КМДА.

За його словами, розглядаються різні можливі варіанти фінансування нововведення.

«Це можуть бути як бюджетні гроші, так і кредитні або кошти інвесторів. Звичайно, найімовірніше, фінансування буде йти або за рахунок кредиту, або за рахунок бюджету. Але ми дуже акуратно підходимо до залучення кредитів», – підкреслив Геннадій Пліс.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: