Земельну ділянку в столиці можна зареєструвати онлайн

Земельну ділянку в столиці можна зареєструвати онлайн

12 жовтня 2016 року в Україні запроваджено нову електронну послугу з он-лайн реєстрації земельної ділянки.

До кінця року електронна послуга буде доступна у пілотному режимі для міста Києва та Чернігівської області, а з 1 січня 2017 року запрацює по всій Україні. Про це повідомляє Урядовий портал.

«Реєстрація земельної ділянки є однією з найбільш важливих та одночасно складних адміністративних послуг. Щорічно українці реєструють понад 500 тис. земельних ділянок. Завдяки запровадженню електронної послуги, стартує принципово новий рівень якості обслуговування фізичних і/та юридичних осіб. Сьогодні реєстрація відбувається у два візити до державних органів, а запровадження цієї послуги дає можливість виключи перший візит та залишиться лише необхідність отримати документи після реєстрації земельної ділянки», - обіцяють урядовці.

Відтепер подати документи на реєстрацію земельної ділянки можна в он-лайн режимі через e.land.gov.ua протягом кількох хвилин. Також за рахунок автоматизації значно пришвидшується процес розгляду документів від заявника та ухвалення відповідного рішення. Такі нововведення заощадять час та унеможливлять будь-які корупційні ризики.

«Запровадження пілотної електронної послуги є черговим кроком до забезпечення доступності, відкритості та прозорості у земельній сфері. На сьогодні на порталі e.land.gov.ua доступно вже 4 електронні послуги і до кінця року ми плануємо запровадити щонайменше 3 нові е-послуги»,  - зазначила Перший заступник Держгеокадастру Людмила Шемелинець.

Ініціатива реалізується Мінагрополітики, Держгеокадастром та Державним агентством з питань електронного урядування за підтримки Координатора проектів ОБСЄ в Україні.

До кінця 2016 року планується запровадити ще три електронні послуги у земельній сфері.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: