Стало відомо, де в Києві можна здавати шкідливі побутові відходи (МАПА)

Стало відомо, де в Києві можна здавати шкідливі побутові відходи (МАПА)

Для столиці відновлено мапу «Куди здати відходи»

Видання «Велика епоха» розробило всеукраїнський сервіс інтерактивних мап «Куди здати відходи». У ньому можна вибрати мапу, де позначено пункти прийому різних видів відходів для таких міст: Києва, Харкова, Дніпропетровська, Львова, Одеси, Полтави. Для Броварів та Херсона позначено пункти прийому батарейок.

На мапі у правому верхньому куті є кнопка перемикання міста — там можна вибрати будь-яке з цих міст. Раніше видання опублікувало мапу для кожного з цих міст окремо на сервісі мап «Гугл». Тепер усі ці мапи об’єднано в єдиному інтерфейсі.

Сервіс «Куди здати відходи» допоможе здійснити мрію багатьох — жити в чистому та красивому місті і залишити його таким для майбутніх поколінь. Для цього потрібно не так уже й багато: навчитися сортувати відходи і відносити до спеціального пункту прийому, особливо небезпечне сміття (наприклад, старі батарейки та градусники, енергоощадні лампи). Інші види відходів, такі як пластик, шини, металобрухт, також приймають у спеціальних пунктах — вони йдуть на переробку.

Фото: eric/flickr.com

Як користуватися мапою

1. Виберіть потрібне місто в меню праворуч.

2. Автоматично на мапі відображаються пункти прийому всіх видів відходів. Щоб показати на мапі пункти прийому певного виду відходів, натисніть на галочку «Вибрати/сховати всі», щоб приховати всі шари, а потім поставте галочку, щоб показати на мапі тільки той шар, який вам потрібен.

3. Щоб переглянути всі адреси точок прийому конкретного виду відходів, натисніть на «Всі пункти» під назвою шару відходів.

4. Щоб розкрити або приховати навігаційне меню, натисніть на кнопку «Список місць».

5. Щоб дізнатися подробиці про пункт прийому, натисніть на нього, і з'явиться вікно опису.

6. Щоб сховати все зайве на мапі, натисніть на кнопку праворуч > («Сховати зайве»). Щоб відобразити їх знову — натисніть ще раз.

7. Щоб дізнатися більше про наш проект, натисніть на кнопку «Про мапу».

За наявності номера телефону в описі пункту спочатку зателефонуйте відповідальній особі. Ми не гарантуємо, що всі пункти, які позначено на мапі, працюють — поки що не ведеться постійний моніторинг кожного доданого пункту. Але ми можемо оперативно оновити інформацію, якщо отримаємо відповідне повідомлення від користувачів.

Фото: PressReleaseFinder/flickr.com

Ви можете запропонувати відомий вам пункт прийому відходів, якого немає на мапі. Для цього натисніть на кнопку «Додати пункт» і заповніть дані.

Також ви можете повідомити про помилку, якщо виявилося, що інформація щодо певного пункту не відповідає дійсності. Для цього натисніть на кнопку «Знайшли помилку?». Вкажіть адресу пункту, де виявлено помилку, і відправте повідомлення адміністраторам мапи.

Фото: Rob Nunn/flickr.com

Якщо у вас є пропозиції, побажання або зауваження — внизу мапи розташована відповідна кнопка для відправлення листа. Наприклад, ви можете зробити внесок у розвиток проекту, якщо допоможете знайти інформацію про пункти прийому в місті, для якого ще не зроблено таку мапу.

Надалі планується вдосконалити сервіс — створити мапи для інших міст; додати функцію пошуку, центрування на пункті після кліку на нього; додати для кожного пункту інформацію про те, як потім утилізується прийнята вторсировина тощо.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: