У Києві відновили скандальне будівництво, що руйнує садибу Терещенків

У Києві відновили скандальне будівництво, що руйнує садибу Терещенків

В історичній частині Києва на бульварі Тараса Шевченка, 32, відновили скандальне будівництво 17-поверхівки, яке загрожує повністю зруйнувати пам'ятку архітектури - садибу Терещенків, що розташована по сусідству.

Про відновлення будівництва у Facebook повідомила Олена Терещенко-Єскіна, дружина нащадка роду Терещенків, Михайла, який зараз є мером Глухова.

«Щойно, 4 липня, о 20.20, за адресою бульвар Шевченка, 32 нами були зафіксовані та в черговий раз зупинені протиправні будівельні роботи без відповідних дозволів в охоронній зоні пам'ятки архітектури - садиби Терещенків!», - написала вона.

Олена Терещенко-Єскіна відзначила, що незважаючи на заборону здійснювати будь-які роботи, зупинені у травні 2017 року, та порушене кримінальне провадження, забудовник діляки між садибою Терещенків та готелем «Хілтон», не збираються зупинятися поки не знищать пам'ятку! У порушенні закону та відновленні робіт на ділянці вона звинувачує екс-депутата від Партії регіонів Володимира Зубика та компанію «Інтергалбуд».



Родина Терещенків із друзями проїжджали повз колишню родинну садибу, коли звернули увагу на відновлення робіт поблизу. Після цього викликали поліцію.

«Мішель, Крістін (Терещенки - ред.) та я написали спільну заяву про злочин з вимогою встановити правопорушників й притягнути їх до відповідальності, зупинити протиправні роботи та накласти арешт на будівельну техніку. Ми продемонстрували поліції місце, де злочинці риють котлован та добилися розвантаження автівки, яка вивозила каміння», - зазначила Олена Терещенко-Єскіна.

Доки Терещенки намагалися дізнатися, на підставі яких дозволів та документів відновили роботи, охоронець намагався вирвати з рук Олени Терещенко телефон, за допомогою якого вона вела пряму трансляцію у соцмережі Facebook.

Документи так і не були надані, навіть після приїзду поліції, хоча один із робітників стверджував, що вони розчищають територію.

«Ми продемонстрували поліції місце, де злочинці риють котлован та добилися розвантаження автівки, яка вивозила каміння», - зазначила дружина Мішеля Терещенка.

Департамент культури КМДА повідомив, що роботи зупинені до моменту надання забудовником всіх належних документів на будівництво у пам'яткоохоронній зоні та підтвердження здійснення заходів із збереження пам'ятки.

«Звісно таких документів правовим шляхом забудовник ніколи не отримає!», - вважає Олена Терещенко-Єскіна.

Нагадаємо, конфлікт навколо забудови поблизу садиби Терещенків розпочався наприкінці 2016 року, коли активісти звернули увагу, що територію на бульв. Шевченка, 32 обгородили парканом. Їм вдалося з'ясувати, що там будуватимуть 17-поверховий торгово-офісний комплекс.

У травні роботи на об'єкті були зупинені, адже активісти змогли довести, що забудовник не надав одного з найважливіших документів - історико-містобудівного обгрунтування.

«Садиба Терещенків знаходиться у приватній власності. Як зазначає видання «Схеми» у своєму розслідуванні, власник будівлі - ПрАТ «Центрелеватормлинбуд», з яким забудовник 17-поверхівки плани не погоджував, чим власники садиби незадоволені.

Колишній сімейний маєток Терещенків перебуває у занедбаному стані та потроху руйнується. Масштабне будівництво поблизу призведе до повного його руйнування, вважають активісти.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: