На Київщині на снаряді Другої світової війни підірвався чоловік

На Київщині на снаряді Другої світової війни підірвався чоловік

Робітник знайшов боєприпас і хотів його розпиляти на брухт

У селі Забуччя під Києвом 24-річному чоловіку відірвало снарядом частину ноги і пошкодило обличчя. Він знайшов боєприпас на городі і намагався розпиляти болгаркою, щоб здати на брухт.

Лікарі кажуть, що постраждалий зможе ходити. «Чоловік був прооперований, у нього часткова травматична ампутація переднього відділу стопи, множинні осколкові поранення тулубу та кінцівок», - пояснив медик Євген Репйов.

У селі вважають, що робітник натрапив на снаряд часів Другої Світової війни. Аналогічну знахідку нещодавно зробили в Білій Церкві. Там боєприпаси розкопали «чорні археологи» та викликали саперів. Ті встановили, що мають справу зі старезним 152-міліметровим снарядом.

«Розліт осколків – до тисячі метрів. Тут колись були склади, за воєнних часів», - пояснив сапер Михайло Шевченко. Небезпечну знахідку підірвали.

В Україні ледве не щороку гинуть люди при спробі самостійно вирішити долю таких знахідок. Переважно снаряди вбивають, коли їх розпилюють болгаркою, аби потім здати на брухт і отримати гроші.

Журналісти спробували з'ясувалти, яких грошей коштує ризик людського життя. На арсеналі рятувальників Київської області дібрали 105-міліметровий бронебійний снаряд, де більше металу та менше вибухівки. Фахівці кажуть, що він виготовлений із чавуну та сталі. За чорний метал на ринку дають лише 3-4 гривні за кілограм. Мідь коштує дорожче – до 120 грн за кіло. Маленький мідний пасок із снаряду може затягнути на кілька гривень.

Пунктам прийому металобрухту заборонено приймати снаряди. Однак, якщо їх розпиляти на частини, то заборону можна обійти. Тоді мінометна міна 82-го калібру буде коштувати 9 гривень 50 копійок. Виявляється, за такі гроші деякі українці готові ризикувати власними кінцівками або й життям.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: