Бойовики зривають угоду про розведення сторін на лінії зіткнення, - СЦКК

 Бойовики зривають угоду про розведення сторін на лінії зіткнення, - СЦКК

В СЦКК зазначили, що останніми днями спостерігається ескалація ситуації

Керівництво бойовиків ОРДО/ОРЛО не бажають виконувати Рамкове рішення Тристоронньої контактної групи щодо розведення сил і засобів, та поставили під сумнів можливість розведення сил і засобів у Станці Луганській протягом найближчого часу.

Про це заявив керівник української сторони СЦКК генерал-майор Борис Кременецький.

«Згідно зі звітами СММ ОБСЄ, наразі не створені умови для забезпечення моніторингу і верифікації процесу розведення сил і засобів на узгоджених ділянках на постійній основі, що також ускладнює об’єктивний контроль за процесом розведення», – додав Кременецький.

За його словами, українська сторона СЦКК здійснює цілодобове чергування на ділянках розведення, крім цього інженерними підрозділами ЗС України обладнані спостережні пости для СММ ОБСЄ.

В СЦКК зазначили, що останніми днями спостерігається ескалація ситуації та значне збільшення порушень режиму припинення вогню уздовж всієї лінії зіткнення сторін, в тому числі з використанням збройними формуваннями ОРДО/ОРЛО озброєння і військової техніки, які повинні бути відведені на визначені Мінськими угодами відстані.

«10 жовтня було зафіксовано 49 обстрілів, в тому числі 25 (336 снарядів та мін) з артилерійських систем калібру 152 та 122 мм, а також 120 та 82 мм мінометів. 11 жовтня зафіксовано 48 обстрілів по позиціям ЗС України було випущено 629 мін і снарядів різних калібрів. Вже 12 жовтня станом на 22.00 зафіксовано 41 обстріл (988 снарядів та мін).
Лише протягом останніх днів загинули 2 та поранено 19 військовослужбовців», – повідомляють в штабі АТО.

За їх інформацією, найбільшого вогневого впливу цими днями зазнав Маріупольський напрямок, на який прийшлося близько половини усіх обстрілів.

За неповні три доби в цьому напрямку зафіксовано понад 1600 розривів артилерійських снарядів та мін.

Неспокійно й поблизу ділянок, де відбулося розведення сил та засобів, що підтверджується спостерігачами СММ ОБСЄ.

«Є небезпека застосування снайперів і ДРГ на ділянках розведення. Зокрема, в звіті СММ ОБСЄ за 10 жовтня відзначено, що «опівдні 8 жовтня спостерігачі бачили двох озброєних членів«ДНР» в одязі військового типу, які поверталися з боку ділянки розведення. Кожен з них ніс по снайперській гвинтівці», – розповідає Кременецький.

Також українська сторона фіксує порушення режиму припинення вогню й на ділянці розведення в районі Станиці Луганської.

Про всі зазначені факти українська сторона СЦКК поінформувала СММ ОБСЄ.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: