Директор «Південмашу» поспілкувався з російськими пранкерами

 Директор «Південмашу» поспілкувався з російськими пранкерами
Гендиректор «Південмашу» Сергій Войт

Сергій Войт пояснив кремлівським пранкерам різницю між двома Кореями

Російський пропагандистський канал «Россия 24» випустив в ефір сюжет із так званими пранкерами, які телефонували гендиректору заводу «Південмаш».

Як повідомляє прес-служба «Південмашу», автори сюжету спробували шляхом перекручування слів гендиректора Сергія Войта і розміщення  їх в контексті міркувань про скандал з північнокорейськими ракетами створити враження, що, говорячи про співпрацю КБ «Південне» і Кореї, малася на увазі співпраця з КНДР. Це не відповідає дійсності, наголошує «Південмаш».

Прес-служба зазначає, що КБ «Південне» багато років співпрацює з Республікою Корея, а нещодавно до цієї співпраці було залучено і «Південмаш». При цьому ні про яку співпрацю «Південмашу» або КБ «Південне» з підприємствами та організаціями Північної Кореї мова ніколи не йшла.

Як відомо, російським пранкерам Володимиру Кузнецову (Вовану) та Олексію Столярову (Лексусу) неодноразово закидали співпрацю із ФСБ та викривали у брехні, а їхні «розіграші» практично завжди підхоплюють російські телеканали-рупори Кремля. 

Нагадаємо, The New York Times з посиланням на висновки фахівця з ракетних питань Міжнародного інституту стратегічних досліджень (IISS) озвучила припущення, що запущена в липні Північною Кореєю (КНДР) міжконтинентальна балістична ракета Hwasong-14, була оснащена ракетним двигуном, створеним на основі радянського аналога РД-250. Найбільш імовірним постачальником технологій для двигуна корейської МБР в публікації названо українське ДП «Південмаш» (Дніпро), яке, як пише NYT, «залишалося одним з основних виробників ракет Росії навіть після здобуття Україною незалежності».

Секретар РНБО України Олександр Турчинов у відповідь на це заявив, що підприємства українського оборонного та авіакосмічного комплексу не постачали зброю та військові технології до Північної Кореї, а інформація про це «не має під собою жодних підстав, є провокативною за змістом, та, скоріш за все, спровокована російськими спецслужбами для прикриття власних злочинів».

Завод «Південмаш» також спростував публікацію The New York Times, назвавши інформацію американського видання провокацією.

Дивіться матеріал: Україна продала Південній Кореї ескіз ракети-носія та софт для ракетного двигуна (ДОКУМЕНТ)

Читайте також статтю: Ракетні успіхи Кім Чен Ина. Нова спецоперація проти України 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: