Екс-генсек НАТО: Росії дорого коштуватиме широкомасштабне вторгнення в Україну

 Екс-генсек НАТО: Росії дорого коштуватиме широкомасштабне вторгнення в Україну

Расмуссен не виключає, що наступного разу, після Криму, «зелені чоловічки» можуть з’явиться в країнах Балтії

Якщо Росія здійснить широкомасштабне вторгнення в Україну, то це їй дуже дорого коштуватиме, вважає радник українського президента Петра Порошенка, колишній генеральний секретар НАТО Андерс Фог Расмуссен. Про це він сказав в інтерв’ю виданню «Апостроф».

«Я не думаю, що в інтересах Росії відкрито нападати на Україну, тому що це буде мати важкі політичні наслідки для Росії. Я також думаю, що Путін може досягти своїх політичних цілей без відкритого вторгнення в Україну. Для цього він використовує гібридну війну, «зелених чоловічків», кампанії з дезінформації, створює заморожений конфлікт на сході України. Він сподівається зробити Україну слабкою і залежною від Кремля. Це його мета », – сказав Расмуссен.

Він не виключає, що наступного разу, після Криму, «зелені чоловічки» можуть з’явиться в країнах Балтії.

«Ми не знаємо, ми дійсно не знаємо. Але, звичайно, це можуть бути три балтійські країни. Зокрема, Латвія і Естонія висловлюють серйозну стурбованість з цього приводу, оскільки в цих країнах є дуже великі російські меншини», – сказав радник українського президента.

«Вони стривожені доктриною Путіна, згідно з якою Росія може втручатися в справи інших країн для того, щоб захистити там російськомовні меншини. Я думаю, що ці три балтійські країни добре захищені, оскільки вони є членами НАТО, і відкрита агресія проти них неможлива», – зауважив колишній очільник НАТО.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: