Київрада сама себе перевірятиме на корумпованість

 Київрада сама себе перевірятиме на корумпованість

У столичній міськраді створили комісію оцінки корупційних ризиків

Депутати Київської міської ради на пленарному засіданні прийняли рішення провести оцінку корупційних ризиків у діяльності органу, повідомляє прес-служба Київради.

Для цього депутати утворили спеціальну комісію. До її складу увійшли представники всіх депутатських фракцій. Очолив відповідну комісію заступник міського голови — секретар Київради Володимир Прокопів. Комісія має провести оцінку антикорупційних ризиків у діяльності Київради протягом трьох місяців, від моменту оприлюднення цього рішення.

«Це не формальне рішення, метою якого є виконання вимог законодавства України про запобігання корупції. Це один з перших і основних кроків у формуванні нової антикорупційної програми Київської міської ради. Ми, як органи місцевого самоврядування, маємо синхронно підтримувати державну політику направлену на боротьбу з корупцією», - зазначив Прокопів.

Також, відповідно до рішення, комісія має підготувати Антикорупційну програму Київради та слідкувати за виконанням після її прийняття. До Антикорупційної програми, серед іншого, має бути включена інформація про методи і способи оцінки корупційних ризиків, ідентифіковані корупційні ризики, корупційні або пов’язані з корупцією правопорушення, а також визначені рівні корупційних ризиків.

Читайте також матеріал «Главкому» «Земля для Герег, охорона для Кличка. Топ-10 рішень, які планує ухвалити Київрада»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: