Рада юстиції не отримувала заяв щодо підозрюваного судді Чауса

 Рада юстиції не отримувала заяв щодо підозрюваного судді Чауса

Згідно повідомлення НАБУ, ввечері 9 сепрня суддю Чауса було викрито на отриманні хабара

До Вищої ради юстиції не надходило офіційних звернень щодо судді Чауса, якого звинувачують в отриманні 150 тисяч доларів хабара. Тому він може продовжувати здійснювати правосуддя.

Про це Громадському повідомив заступник голови Вищої ради юстиції Олексій Муравйов.

«На сьогоднішній день у нас немає підстав робити висновки, що суддя Чаус не може здійснювати правосуддя. Він не відсторонений від посади, він не затриманий, мені не відомо, чи пред’явлена йому підозра. Тому жодних перешкод для виконання своїх обов’язків у нього поки що немає» — сказав Муравйов.

За його словами, до кримінальної відповідальності суддя притягається виключно за згодою Верховної ради України.

«Сама по собі процедура досить тривала у своєму провадженні. Після 30 вересня з набранням чинності змін до Конституції України в частині правосуддя питання щодо надання згоди на затримання судді буде відноситись до компетенції Вищої ради правосуддя», — пояснив заступник голови ВРЮ.

Згідно повідомлення НАБУ, ввечері 9 сепрня суддю Чауса було викрито на отриманні хабара. Микола Чаус вимагав хабар 150 тисяч доларів за винесення «м’якого» вироку у справі про незаконний обіг наркотиків, розказав заступник голови Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Володимир Кривенко.

Також повідомлялось, що Чаус пішов у відпустку із 10 серпня до 1 вересня.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: