Супрун: депутати відкинули співоплату за медичні послуги

 Супрун: депутати відкинули співоплату за медичні послуги
В.о.міністра охорони здоров’я Уляна Супрун

МОЗ наполягало на тому, щоб залишити пункт про співоплату в документі про медичну реформу

Парламент затвердив, що витрати на медичні послуги або будуть повністю компенсуватись державою, або взагалі не будуть покриватись. Такого поняття, як співоплата, яке пропонували в медичній реформі, не буде діяти взагалі.

Про це в ефірі телеканалу 24 розповіла виконувач обов’язків міністра охорони здоров’я Уляна Супрун.

Одна з великих змін в законопроекті стосується співоплати за медичні послуги. За словами очільниці відомства, витрати на медичні послуги будуть на 100 % покриті, або взагалі не фінансуватимуться.

«Є витрати, які не покриватимуться. Наприклад, естетична медицина, або стоматологія, які не є невідкладними», – зазначила Супрун.

Глава Мінохоронздоров’я додала, що відомство наполягало на тому, щоб залишити пункт про співоплату в документі, щоб пацієнти мали хоч часткову допомогу від держави. Окрім цього, Супрун пропонувала, щоб первинна ланка, паліативна допомога та екстрена медична допомога завжди були повністю профінансовані. Це депутати залишили в законопроекті. Також додали, що пологи, допомога дітям до 16 років та реабілітація будуть завжди покритими.

Міністерство охорони здоров’я спільно з Кабінетом міністрів кожного року встановлюватимуть тарифи на інші медичні послуги.

«Кожного року ми будемо визначати, які послуги будуть безкоштовними. Ми маємо також додаткові програми, які допомагають покрити ті витрати, є державні закупівлі ліків та програма «Доступні ліки», маємо специфічні програми», – розповіла Супрун.

Окрім цього, уряд надасть субсидії тим пацієнтам, які не в змозі оплатити своє лікування.

Як повідомлялося, голосування за медичну реформу призначено на четвер.

Нагадаємо, раніше голова Верховної Ради Андрій Парубій повідомив, що цього пленарного тижня парламент розгляне медичну реформу. 

Представництво Європейського союзу в Україні закликало Верховну Раду підтримати медичну реформу.

Як відомо, 3 жовтня парламент ухвалив закон про судову реформу. Того ж дня Верховна Рада ухвалила проект пенсійної реформи, підтримавши законопроект про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення пенсій (№6614).

Дивіться матеріал: Стало відомо, скільки грошей викинув уряд на піар пенсійної реформи Гройсмана (документ)

Читайте також статтю: «Пенсійна реформа. Про що мовчить Гройсман?».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: