У Садового назвали три кроки для вирішення проблеми сміття у Львові

 У Садового назвали три кроки для вирішення проблеми сміття у Львові

У Львові потрібно вводити надзвичайний стан і вирішувати проблему комплексно, зазначив Березюк.

Олег Березюк, глава фракції «Самопоміч» у Верховній Раді в коментарі «Главкому» розповів, що сьогодні в навколишніх селах і у Львові потрібно вводити надзвичайний стан і вирішувати проблему комплексно.

«Бо не тільки Львів, а й навколишні міста не мають куди вивозити сміття. Є три речі, які потрібно зробити. Перша – стабілізувати екологічну ситуацію на самому сміттєзвалищі. Без допомоги держави, участі МНС і серйозної технічної підтримки зробити це неможливо. Друге – забезпечення вивозу сміття з навколишніх сіл, міст і безпосередньо Львова. Третє – негайно визначити місце для нового полігону (сміттєзвалища), залучити кошти Європейського інвестиційного банку для рекультивації, виведення з експлуатації існуючої екологічної рани, створення нового сміттєзвалища разом із заводом глибинної переробки сміття. Все ж уже готово», - заявив Березюк.

За його словами, є проект, який готувався 4 роки.

«Є проект, який готувався 4 роки, він пройшов експертизу, тобто за цей час і обласний центр, і навколишні села виконали 90% підготовчої роботи. Залишилося найти фінансування, оскільки держава ніколи не виділяла грошей для таких великих полігонів. Тепер слово за Кабміном», - зазначив депутат.

Більше читайте в матеріалі «Главкому» «Як політику змішали з брудом. Львівський досвід».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: