«Війна? Не чули»: Перший урок у школах Львова буде присвячено екології

 «Війна? Не чули»: Перший урок у школах Львова буде присвячено екології

У школах Львівської області відбудуться уроки під умовною назвою «Нам є що захищати»

Управління освіти Львівської міської ради рекомендує провести Перший урок навчального року у загальноосвітніх навчальних закладах Львова на тему: «Екологічна культура – шлях до сталого розвитку та енергонезалежності України».

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Форму проведення уроку учитель обирає самостійно. 

«Одним зі стратегічних напрямків розвитку освіти Львова в контексті положень «Нової української школи» є підвищення рівня екологічної свідомості, яка дозволить у майбутньому будувати безпечне екологічно чисте середовище. Нам важливо донести до дітей інформацію про стан забруднення навколишнього середовища, роз'яснити необхідність сортування і повторного використання сміття», - розповіли в управлінні освіти ЛМР. 

Щодо такого рішення негативно висловився учасник АТО Тарас Гривул.

«Ще і ще раз мене запитують - коли закінчиться війна? Відповідь - ніколи. Бо насправді для багатьох її нема. Тема першого уроку, рекомендована у Львові - «Екологічна культура - шлях до сталого розвитку та енергонезалежності України». Війна? Не чули! Тільки для піару... » - повідомив на своїй сторінці атовець Гривул.

Екс-нардеп Юрій Михальчишин зазначив, що у школах Львівської області відбудуться уроки під умовною назвою «Нам є що захищати».

«А в Садового війни немає. Тема першого уроку 1.09 для наших першачків у Львові, як рекомендує міське управління освіти: «Екологічна культура – шлях до сталого розвитку та енергонезалежності України». Сталий розвиток. Ще про транспарентність і боротьбу з корупцією давайте, про гендер, релевантність і субсидіарність. Тим часом в області в людей усе гаразд з головою - в школах відбудуться уроки під умовною назвою «Нам є що захищати». Там і про війну буде, і про наших захисників. І про все, що є на потребу дня нинішнього. Два міра--два Шапіро, як жартували радянські дотепники» - зазначає Михальчишин.

І справді Перший урок у загальноосвітніх та професійно-технічних навчальних закладах Львівської області відбудеться під іншим гаслом - «Нам є що захищати».

«Від початку нового навчального року значну увагу ми приділятимемо національно-патріотичному вихованню», - наголосила директор департаменту освіти і науки Львівської ОДА Любомира Мандзій.

За її словами, в освітні заклади Львівщини на урочисту лінійку також запросять учасників Революції гідності і рідних Героїв Небесної сотні, а також воїнів АТО.

Михальчишин додав, що деякі вчителі у львівських школах перший урок присвятять війні на Донбасі.

«Моя кума вчителькою працює. В звичайній львівській середній школі. Так от: перший урок вона присвятить нашій боротьбі за виживання на Східному фронті, а не кульочкам зі сміттям, як того хочеться Садовому. Закликаю всіх львівських освітян, які мене читають, підтримати цю ініціативу», - резюмував екс-нардеп.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: