16 нардепів відмовляються голосувати через порушення регламенту

16 нардепів відмовляються голосувати через порушення регламенту
Парламентарі збираються припинити голосування
Фото INTV

Парламентарі стверджують, що апарат Ради неналежно виконує свої обов'язки

16 народних депутатів збираються бойкотувати голосування наступного пленарного тижня, якщо апарат Верховної Ради не відновить практику попереднього ознайомлення парламентарів із порядком денним засідань. Про це на спільному брифінгу у Верховній Раді повідомили парламентарі Геннадій Ткачук, Олександр Лівік, Олександр Жолобецький та Ірина Суслова.

За словами народних обранців, апарат Ради неналежно виконує свої обов'язки. За регламентом інформація про порядок денний мусить оприлюднюватися напередодні дня засідання до 18:00. Насправді ж ця норма регулярно порушується, стверджують вони. «Часто у депутатів узагалі відсутня елементарна інформація про питання, які розглядатимуться. В таких умовах не може йтись про якісну підготовку до розгляду, формування власної позиції, фахову дискусію», – заявив Геннадій Ткачук.

Станом на сьогодні звернення до керівника апарату Верховної Ради вже підтримало 16 народних обранців: Геннадій Ткачук, Ірина Суслова, Олександр Жолобецький, Олександр Лівік, Дмитро Лубінець, Юрій Македон, Андрій Немировський, Сергій Кудлаєнко, Ігор Побер, Олег Велікін, Олександр Сугоняко, Костянтин Іщейкін, Григорій Тіміш, Давид Макар’ян, Роберт Горват, Сергій Каплін. Всі вони – з фракції «Блок Петра Порошенка».

Як повідомлялося, 16 листопада нардепи відмовилися попрацювати «зайвий» тиждень: перенести пленарний тиждень із початку січня на кінець листопада – початок грудня.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: