17 радників Трампа подали у відставку на знак протесту

17 радників Трампа подали у відставку на знак протесту
Дональд Трамп

Члени комітету у справах мистецтв і гуманітарних наук не згодні з позицією Трампа щодо Шарлотсвілля

У п'ятницю, 18 серпня, в США 17 членів консультативного президентського комітету у справах мистецтв і гуманітарних наук подали у відставку на знак протесту проти реакції Дональда Трампа на події в Шарлотсвіллі.

 «Відмова адміністрації оперативно і недвозначно засудити рак ненависті лише ще більше надихає тих, хто бажає поширення цієї «хвороби» у США», - йдеться у заяві членів комітету.

На їхню думку, «расова перевага, дискримінація і знущання» суперечать справжнім американським цінностям.

«Ваші цінності не є американськими цінностями», - продовжили автори листа, звертаючись до Трампа.

Раніше стало відомо про те, що Дональд Трамп розпустив Раду по промисловому виробництву і Форум по стратегії і політики, які складалися з бізнесменів і були консультативними органами при Білому Домі.

Дане рішення Трамп прийняв після того, як багато членів консультативних органів покинули їх у зв'язку з незгодою з реакцією президента на зіткнення між білими націоналістами і антирасистами в Шарлотсвіллі (штат Вірджинія).

Нагадаємо, американські расисти та неонацисти похвалили президента США Дональда Трампа за те, що він не звинуватив їх у сутичках в Шарлотсвіллі.

Як відомо, в суботу, 12 серпня, в Шарлотсвіллі сталися сутички між націоналістами, які вважають, що «знищується історія білої Америки», та противниками расової дискримінації.

Місцева поліція попереджала про можливі сутички на вулицях. Мітинг ультраправих, які також виступають проти демонтажу пам'ятника генералу конфедератів Роберту Еварду Лі, тривав близько 20 хвилин. Закінчився захід бійкою учасників виступу і групи їх противників.

Згодом невідомий на автомобілі влетів у натовп противників «білих націоналістів»: одна людина загинула.  За останніми даними, госпіталізовано близько 30 людей. Пізніше водій автомобіля був заарештований.

Влада Вірджинії ввела режим надзвичайного стану.

«Ми повинні засуджувати все те, за чим стоїть ненависть», заявив після зіткнень президент США Дональд Трамп.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: