20 вибірників-республіканців готові проголосувати проти Трампа, - професор Стенфорда

20 вибірників-республіканців готові проголосувати проти Трампа, - професор Стенфорда
Професор права в Стенфордському університеті Лоуренс Лессіг 

Активісти намагаються переконати не менше 37 республіканців проголосувати проти Трампа, щоб він не міг бути визнаний переможцем на виборах президента США

Професор права в Стенфордському університеті Лоуренс Лессіг заявив, що 20 вибірників-республіканців готові відмовитися голосувати за обраного президента США Дональда Трампа, повідомляє Politico.

Таким чином, зазначає видання, навіть якщо ця заява виявиться правдивою, необхідно ще майже стільки ж виборців, щоб Трамп не отримав необхідних для перемоги 270 голосів вибірників.

«За нашими даними, більше половини необхідних для зміни результатів (вибірників - ред) всерйоз подумують про таке голосування», - сказав Лессіг.

При цьому заява професора суперечить інформації джерел Національного комітету Республіканської партії.

За даними цих джерел, тільки один виборець-республіканець з Техасу - Кріс Супрун - намір голосувати не за Трампа. І він поки єдиний, хто про це заявив публічно.

Голосування виборців заплановано на 19 грудня. Всі 538 осіб, 306 республіканців і 232 демократа, зберуться в столицях своїх штатів, щоб проголосувати. В даний час активісти, які виступають проти Трампа  намагаються переконати не менше 37 республіканців проголосувати проти Трампа, щоб він не міг бути визнаний переможцем на виборах президента США.

Нагадаємо, екс-кандидат у президенти США від «Партії зелених» Джилл Стайн отримала відмову суду щодо перерахунку голосів у Пенсильванії – одному з трьох американських штатів, де вона називає перемогу Дональда Трампа сумнівною.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: