2017 рік на Дніпропетровщині пройде під знаком масштабного ремонту доріг – Резніченко

2017 рік на Дніпропетровщині пройде під знаком масштабного ремонту доріг – Резніченко
Голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко

За словами Резніченка, масштабний ремонт доріг в області є одним з реальних результатів процесу децентралізації

2017 рік у Дніпропетровській області пройде під знаком масштабного ремонту доріг. Про це заявив голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко, повідомляє прес-служба облдержадміністрації.

Зокрема, на сьогодні активно триває капітальний ремонт трас Дніпро – Павлоград – Донецьк, Дніпро – Запоріжжя, Знаменка – Луганськ – Ізварине, також незабаром почнеться капремонт траси Дніпро – Кривий Ріг – Миколаїв. Капітальний ремонт траси Дніпро – Кривий Ріг – Миколаїв буде виконано за допомогою двох сучасних мобільних асфальтобетонних заводів Marini італійського виробництва.

«Компанія-підрядник уже завезла обладнання в область. Це абсолютно нові заводи високої якості. Саме для капремонту трас державного значення, які найбільш завантажені, потрібні такі сучасні заводи. Продуктивність вчетверо вища звичайного – 2 тис. тонн за денну зміну проти 500 тонн від стандартного облавтодорівського. Наразі заводи змонтовані і запущені, один – ближче до Кривого Рогу, а другий – до Дніпра. Все вже готове, дуже скоро починаємо працювати», – зазначив Резніченко.

Раніше радник голови ОДА Юрій Голик зазначав, що італійські асфальтобетонні заводи були розмитнені на Дніпропетровській митниці. Відповідно до чинного законодавства, 50% коштів від перевиконання плану митниці піде на ремонт доріг державного значення. Згідно з прогнозами, ця сума становитиме 250 млн гривень на рік.

Крім того, на Дніпропетровщині триває ремонт комунальних доріг, розташованих у населених пунктах, кошти для якого за законом виділяються з обласного бюджету. Зокрема, як повідомляло ІА «МОСТ-ДНІПРО», капітальний ремонт ведеться на комунальних дорогах у Павлоградському, Синельниківському та Солонянському районах.

«У пріоритеті – соціально важливі дороги, що ведуть до лікарень, шкіл та дитсадків. Всі роботи фінансуються з обласного бюджету. Тому головне завдання, яке команда ДніпроОДА ставить перед підрядниками, – якість. Цього року вже відремонтували шість доріг. На 16 роботи ще тривають», – зазначив Валентин Резніченко.

За словами Резніченка, масштабний ремонт доріг в області є одним з реальних результатів процесу децентралізації.

«Ми реалізуємо ініціативи президента Петра Порошенка, що стосуються процесів децентралізації в державі, демонструючи на конкретних справах, наскільки розширилися можливості для розвитку інфраструктури місцевих громад у нашому регіоні», - зазначив Валентин Резніченко.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: