28-30 липня в Ізмаїлі відбудеться міжнародний рок-фестиваль «Дунайська Січ»

28-30 липня в Ізмаїлі відбудеться міжнародний рок-фестиваль «Дунайська Січ»

Рок-фестиваль «Дунайська Січ» проходитиме вже вчетверте

В Ізмаїлі (Одеська область) вчетверте пройде рок-фестиваль «Дунайська Січ». Захід відбудеться 28-30 липня на центральній площі міста. Про це повідомляють організатори фестивалю ГС «Творче волонтерське об’єднання «Музичний батальйон».

Цього року відомі молодіжні гурти з України, Литви та Білорусі зберуться на берегах Дунаю, аби показати жителям Бесарабії всю багатогранність рок-музики. Зокрема, свій гуцул-метал презентує на Одещині гурт «Карна». Шанувальники хард-року зможуть насолодитися творчістю гурту «Тінь Сонця», фанатам етно-року припаде до душі творчість «Гайдамаків» і «ТаRuta», а одеський гурт «Друже Музико» не залишить байдужих виконанням патріотичного року.

Романтичний і проникливий поп-рок презентуватимуть музиканти з гурту «Фіолет», а інтелектуальний лаунж-рок репрезентуватимуть музиканти гурту «Очеретяний кіт».

Організатори повідомляють, що родзинкою фестивалю стане виступ вже легендарного харківського співака та волонтера Бориса Севастьянова під акомпанемент рок-гурту «П@П@Карло». Його пісні про АТО на каналі Ютьюб мають мільйони переглядів, а за їх розповсюдження в Росії людей реально саджають до в’язниці.

Литовські гості фестивалю «Дунайська Січ» - легендарний гурт з 25-річною історією «Skyle» (скілЄ) – ексклюзивно пообіцяли заспівати в Ізмаїлі аж п’ять пісень українською мовою. А сябри з гурту «Vuraj» (вУрай) заїдуть в Україну в рамках свого європейського турне з новою програмою адаптованих під сучасні молодіжні смаки автентичних поліських пісень.

Втім, організатори фестивалю не роблять ставку лише на головну сцену. Цьогоріч на «Дунайській Січі» відвідувачам, окрім музичної програми, запропонують ще безліч цікавих інтерактивів: майстер-класи від народних майстрів, показові виступи школи бойового гопака з Одеси, виступи кобзарів та лірників на окремій локації, парад військових прапорів, виставки сучасної та історичної козацької зброї, фестиваль короткометражних фільмів від Михайла Іллєнка, фотовиставка газети «День».

Фестиваль вперше проводиться у триденному форматі. Тому третій день «Дунайської Січі» організатори фестивалю залишили для влаштування концертів у військових гарнізонах ЗСУ та українських прикордонників у Болграді, Рені, Ізмаїлі та Кілії.

Фестиваль проходитиме на центральний площі міста.

Програма фестивалю:

28 липня, п’ятниця

13:00 – 17:00 Робота локацій фестивалю

Перший оглядовий майданчик – експозиція зброї. 1-й намет  - Старовинна зброя (озброєння козака-січовика). 2-й намет -  Сучасна зброя (озброєння сучасного воїна)

Другий оглядовий майданчик. 1-й намет – козацьке бойове мистецтво - бойовий гопак. 2-й намет – народна творчість.

Головна сцена

17:00-23:00 Урочисте відкриття фестивалю.

29 липня, субота

11:00 – 18:00 робота локацій фестивалю Фестивальні майданчики.

13:00-18:00 Кінотеатр «Україна». Показ короткометражних фільмів

Головна сцена

15:30 – 16:00 Кобзарі «Духовні скарби України»

16:00 – 17:15 Рок-школа

17:15 – 23:00 Гала-концерт

30 липня, неділя.

Фестивальний тур «Дунайська Січ» у військових частинах Болграду, Рені, Ізмаїлу, Кілії, Вилкове, острову Зміїний.

Інформаційне агентство «Главком» - інформаційний партнер фестивалю.

Також пропонуємо переглянути запис передфестивальної вечірки «Дунайської Січі».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: