40 днів: у Києві в сквері Небесної сотні вшанують пам'ять журналіста Шеремета

40 днів: у Києві в сквері Небесної сотні вшанують пам'ять журналіста Шеремета

Вбивць журналіста досі не знайдено

У неділю, 28 серпня у столичному сквері Небесної сотні вшанують пам'ять журналіста Павла Шеремета.

 «40 днів немає з нами нашого друга, вчителя, який любив життя і солодке.  28 серпня ми згадуємо Павла Шеремета, пригощаємо десертами та допомагаємо дітям», -  зазначено в анонсі заходу.

Початок акції заплановано на 17:00.

Журналіст Павло Шеремет загинув вранці 20 липня в результаті вибуху машини, яка належала керівнику видання Олені Притулі.  Вибуховий пристрій, який підірвав автомобіль, був закладений близько до місця водія. Поліція кваліфікувала подію  за статтею «умисне вбивство, вчинене способом, небезпечним для життя багатьох осіб».

Генпрокурор Юрій Луценко назвав основною версією вбивства Шеремета помсту за його професійну діяльність. 22 липня справа була передана до Головного слідчого управління МВС, Генпрокуратура здійснює процесуальне керівництво.

ЗМІ виклали відео з моментом начебто закладення вибухівки під автомобіль, у якому загинув Павло Шеремет.

У справі опитано близько 500 свідків.  Слідчі попросили допомогти знайти свідка у справі про вбивство Шеремета.

Голова МВС Арсен Аваков заявив, що Нацполіція готова заплатити 200 тисяч гривень за будь-яку інформацію, яка стосується вбивства журналіста.

Як повідомляв «Главком», сьогодні вночі, 28 серпня, у квартирі в Подільському районі Києва знайшли мертвим колишнього російського журналіста Олександра Щетиніна.

За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч.1 ст.115 (умисне вбивство) КК України з додатковою правовою кваліфікацією — «самогубство».

Судмедексперти не виявили на тілі загиблого журналіста Олександра Щетиніна жодних ознак, які б свідчили про насильницький характер злочину.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: