47 вантажівок російського «гумконвою» покинули Донбас, - ОБСЄ

47 вантажівок російського «гумконвою» покинули Донбас, - ОБСЄ

За інформацією спостерігачів ОБСЄ, це 51-й конвой.

Спостережна місія ОБСЄ на російських пунктах пропуску «Донецьк» та «Гуково» повідомляє про перетин 26 травня черговим російським «гуманітарним конвоєм» державного кордону України, непідконтрольного українській владі, повідомляє «Радіо Свобода».

«Команда МінНС Росії супроводжувала конвой. Він складався з 40 автомобілів з вантажем і 7 допоміжних транспортних засобів. Вантажівки зовні оглянули російські прикордонники та митники. Представники України – 3 прикордонники та 2 митники – були присутні під час огляду», – зазначили у місії.

Після обіду, зазначають в ОБСЄ, всі 47 автомобілів поїхали назад до Росії.

Раніше у четвер про прибуття цього «гумконвою» повідомили у МінНС Росії. Про те, за їхньою інформацією, це 52-й «гуманітарний конвой» для жителів Луганської та Донецької областей, який складався із 100 автомобілів.

Останній російський «гумконвой» прибув на контрольовані проросійськими сепаратистами території Донбасу 21 квітня.

В МЗС України неодноразово вимагали від Росії припинити порушення суверенітету України під приводом доставки «гуманітарної допомоги».

Президент України Петро Порошенко наприкінці січня назвав такі «конвої» «квазідопомогою». На його думку, вантажі, які «незаконно переправляє на Донбас агресор», складаються «з пального для танків та зброї для терористів».

Україна наголошує, що Росія введенням таких «гуманітарних конвоїв» із невідомими вантажами без згоди і дозволу української сторони грубо порушує українське і міжнародне законодавство. Таку поведінку Росії також критикує Захід.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: