800 кримчан викидають на вулицю з житла, яке їм надавало Міноборони України

800 кримчан викидають на вулицю з житла, яке їм надавало Міноборони України
Гуртожиток у Криму

Люди обіцяють перебратися під мерію і оселитися там у наметах

В окупованому Криму на вулицю з житла, яке раніше значилося як відомче Міноборони України, виселяють 800 жителів Феодосії.

Як повідомляє «Новая газета», за розпорядженням так званого «кримського Радміну» всі ці квартири стали власністю Міноборони РФ.

«Замість обіцяної передачі муніципалітету... будинки передали Міністерству оборони Росії, до якого ми, звичайно ж, не маємо жодного відношення. Російське міністерство не є правонаступником українського, ніякими контрактами ми з ним не пов'язані і пов'язані ніколи не були», - бідкається мешканка одного з будинків, який «приписали» Міноборони РФ.

Вона розказала, що людям розіслали листи з вимогами надати документи, що підтверджують їхнє право жити у відомчому житлі російського військового міністерства. Звісно, що таких документів ні в кого немає.

«Такий лист отримала не я одна, а 90 з 98 сімей, які проживають в нашому будинку. І мешканці ще трьох гуртожитків», - зазначила жінка.

Кандидати на виселення скаржаться журналістам на свої проблеми.

«За будівлею ми, мешканці, доглядаємо самі: зламалася каналізація - скинулися по 2 тисячі, знайшли майстра і відремонтували, потік дах - знову скинулися і полагодили. Ми в цей будинок вкладаємося, тому що це наш дім. А тепер нам кажуть: «Звільніть приміщення!», - розповіла одна з постраждалих.

«Нас виселять, і станемо в 300 наметів біля будівлі міської адміністрації - нехай вони думають, що з нами робити», - обіцяють феодосійці, які живуть в очікуванні виселення.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: