Аброськін: Нацполіція впроваджує нові методи розшуку зниклих дітей

Аброськін: Нацполіція впроваджує нові методи розшуку зниклих дітей
Перший заступник голови Нацполіції України В'ячеслав Аброськін

Зазвичай основною причиною, чому діти залишають домівки, є сімейно-побутові умови

Нацполіція запровадить нові методи розшуку зниклих дітей. Зокрема, представники ювенальної превенції будуть здійснювати заходи, щоб попередити зникнення дітей, а карного розшуку - шукати неповнолітніх.

Про це повідомив перший заступник голови Нацполіції України В'ячеслав Аброськін, передає прес-служба відомства на сторінці Facebook.

За його словами, для розшуку безвісті зниклих дітей буде створено спільні групи, до складу яких входитимуть представники ювенальної превенції та карного розшуку. Відтак безпосередньо розшуком неповнолітніх і надалі займатиметься карний розшук, а основною функцією Управління ювенальної превенції – буде попередження випадків зникнення дітей, а також недопущення їх рецидиву.

«Прийнято рішення. Для карного розшуку – це навантаження, але, я впевнений, вони впораються із поставленими задачами. Основною ж функцією ювенальної поліції залишається превенція», – сказав Аброськін.

Він уточнив, що роботу поліції в цьому напрямку посилять, а кожна справа з розшуку неповнолітнього перебуватиме на особистому контролі керівництва Нацполіції України.

Наразі в Україні шукають 66 дітей. За даними правоохоронців, зазвичай основною причиною, чому діти залишають домівки, є сімейно-побутові умови. Тому превентивна робота – буде одним із найдієвіших методів запобігання зникненню дітей.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: