Адвокат «беркутівців» запевняє, що в прокуратурі фальсифікують докази

Адвокат «беркутівців» запевняє, що в прокуратурі фальсифікують докази

Вибірковість ГПУ щодо надання доступу до речових доказів звертає на себе увагу та викликає дуже багато запитань, - адвокат

Прокуратура намагається кулуарно, видаючи людям порційно інформацію, фальсифікувати докази у справі «беркутівців». Про це в інтерв’ю «Главкому» повідомив захисник «беркутівців» (Павла Аброськіна та Олександра Маринченка), партнер адвокатської фірми Goro legal Олександр Горошинський

«Наприклад, ми чуємо в пресі, що знайдено зброю в якомусь лісі, її ідентифіковано. Однак, окрім голослівних звинувачень ми не бачимо доказів. Якщо такі докази існують, необхідно їх відкрити стороні захисту.  Взагалі, всі речові докази у справі прокуратура ретельно приховує від захисту, так наприклад, до сьогодні ми не бачили кулі та гільзи, що були предметом дослідження експертами балістами. Кажуть: ще тривають експертизи», - розповів Горошинський.

В той же час, за словами адвоката, коли приїжджають журналісти Spiegel TV, їх пропускають до криміналістичної лабораторії, де проводяться експертизи, дають їм можливість дивитись кулі, фотографувати, знімати. «Вибірковість ГПУ щодо надання доступу до речових доказів звертає на себе увагу та викликає дуже багато запитань», - підкреслив юрист.

Адвокат також розповів про відео, яке було оприлюднено в мережі і називається «Аброськін», однак на ньому зафіксований не Павло. «Це ми постійно чуємо: «Якщо це не ти, розкажи хто? Якщо ти там був, розкажи хто?». Це все буде, але у свій час», - сказав Горошинський.

Адвокат також додав - в той же час «деякі обвинувачені дали покази, наприклад, Сергій Тамтура, однак від того його процесуальне становище не змінилося.  Сергій показав себе на відео – як особу забирає швидка з вул. Інститутській. На жаль, нікого не цікавить те, що багато співробітників міліції, як наприклад Сергій Тамтура, отримали поранення різного ступеню тяжкості. Однак, слідство цікавиться лише однією стороною конфлікту, який мав місце взимку 2014 року». «Насправді, жодних проблем дати свідчення немає», - зазначив він.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: