Адвокат буде оскаржувати вирок Чийгозу

Адвокат буде оскаржувати вирок Чийгозу
Адвокат Чийгоза Микола Полозов

Сьогодні окупаційний суд Криму присудив Чийгозу вісім років колонії суворого режиму

Захист Ахтема Чийгоза заявив про намір оскаржити вирок Верховного суду окупованого Криму щодо 8 років колонії для заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу. Про це адвокат Чийгоза Микола Полозов повідомив на своїй сторінці у Facebook.

«Ми ще не бачили вирок, він буде готовий 14 вересня. Тоді стане зрозумілим, чому суд прийняв таке рішення. Сам Ахтем буде боротися далі. Ми будемо подавати апеляційну скаргу до Верховного апеляційного суду Російської Федерації на вирок Верховного суду Криму», - зазначив Полозов.

Як відомо, окупаційний суд Криму присудив Чийгозу вісім років колонії суворого режиму.

Рефат Чубаров, народний депутат України 8-го скликання, голова Меджлісу кримськотатарського народу, в прес-центрі «Главкома» зробив заяву щодо незаконного винесення окупаційним судом Криму вироку заступникові голови Меджлісу Ахтему Чийгозу. Прес-конференцію Чубарова можна подивитись тут. 

Справу Чийгоза російський суд розглядає в рамках «справи 26 лютого» після того як суд на закритому засіданні розділив цю справу на два: окремо - щодо Чийгоза і окремо щодо інших фігурантів процесу - Алі Асанова і Мустафи Дегерменджі.

22 червня підконтрольний Кремлю так званий «Верховний суд Криму» до 8 жовтня продовжив термін арешту Чийгоза. 1 серпня завершилося судове слідство у справі Чийгоза.

7 серпня прокуратура запросила для Чийгоза покарання у вигляді позбавлення волі на строк вісім років із відбуванням покарання в колонії загального режиму.

У вересні адковат Чийгоза Микола Полозов зайвив, що його підзахисний не має й тіні страху перед оголошенням вироку.

Читайте також інтерв’ю «Главкома»: Керівник Кримської правозахисної групи Ольга Скрипник: Умови у кримських СІЗО наближаються до тортур



 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: