Адвокат Новіков взяв на себе відповідальність за Савченко, яка пробралась у Росію

Адвокат Новіков взяв на себе відповідальність за Савченко, яка пробралась у Росію
Ілля Новіков

Ілля Новіков порадив Надії Савченко, як потрапити до РФ з мінімальним контролем на кордоні

Адвокат Ілля Новіков запевняє, що відмовляв нардепа, колишнього бранця Кремля Надію Савченко летіти до Москви на суд над Миколою Карпюком та Станіславом Клихом. Про це він розповів в інтерв’ю «Главкому».

За словами Новікова, коли Надія не послухала його, він дав їй вказівки, як потрапити до Москви з мінімальним контролем на кордоні.

«Так, я дуже боявся, що її можуть затримати чи ще щось з нею станеться. Уперше про її намір поїхати до Москви я почув 11 жовтня, коли був у Страсбурзі. Надія там була як делегат ПАРЄ, я був там з іншою метою – лобіював інтереси В’ячеслава Платона. Тобто кожен з нас був у своїх справах. Але потім ми разом слухали російського опозиціонера Іллю Яшина, якого депутат Володимир Ар’єв запросив прочитати доповідь про вибори в Росії. Коли він завершив його читати, ми із Савченко просто стояли і розмовляли. У присутності Іллі Яшина вона сказала, що збирається поїхати до Москви на засідання у справі Карпюка-Клиха. Я її відмовляв. Але ви здогадуєтесь, як важко її відмовити, якщо вона вже вирішила. Однак я і через сестру намагався на неї вплинути. Віра, здається, чи не єдина людина, яка має вплив на Надію. Так от, я попросив Надію ще раз подумати. Після того, як вона остаточно сказала, що їхатиме, я підказав їй, як це зробити з мінімальним контролем на кордоні», - розповів Новіков.

За його словами, якби він «вмив руки», «неодмінно б відповідав за це, коли б із нею щось сталося».

«Розумієте, затримати Надію міг будь-який рядовий мент, який вважав би, що його за це нагородять. А далі могло вийти так, що вона вже наручниках...», - пояснив адвокат.

Як повідомляв «Главком», 26 жовтня нардеп Надія Савченко прилетіла до Москви на суд над Клихом і Карпюком.

Як заявив адвокат Марк Фейгін, без вказівки керівництва ФСБ РФ  Надію Савченко не пропустили б через кордон.

Поїздка Савченко до Москви на засідання апеляційного суду у справі Миколи Карпюка та Станіслава Клиха спровокувала бурю емоцій у соцмережах. У постах домінують нерозуміння такого вчинку Надії, яка була заручником Кремля.

Нагадаємо також, більшість користувачів інтернету – 69% – негативно оцінюють діяльність народного депутата «Батьківщини» Надії Савченко на волі та називають її заяви «суцільним розчаруванням». Про це свідчать результати опитування «Главкома».

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: