Адвокат Онищенка заявляє, що сума збитків, в заподіянні яких звинувачують його клієнта, помітно зменшилась

Адвокат Онищенка заявляє, що сума збитків, в заподіянні яких звинувачують його клієнта, помітно зменшилась
Олександр Онищенко

Олег Іщенко каже, що ця сума менша за мільярд

Адвокат нардепа-втікача Олександра Онищенка Олег Іщенко стверджує, що сума збитків, заявлена у справах його підзахисного, останнім часом зменшилася. Про це він розповів в інтерв'ю «Главкому».

Коментуючи кримінальні провадження проти Онищенка, адвокат повідомив: «Провадження, яке розслідує НАБУ і про яке я можу говорити, – те, де фігурують ті астрономічні збитки (як відомо, Онищенка звинувачують у створенні злочинної схеми, яка дозволила привласнити 1,6 млрд гривень «Укргазвидобування»). Проте заявлені збитки, м’яко кажучи, дуже перебільшені. Навіть саме Антикорупційне бюро вже це визнало у своїх процесуальних документах, які ходять по судах. У них останнім часом уже фігурує інша сума, значно менша».

Іщенко відмовився називати цю суму, посилаючись на таємницю слідства.

Проте, він уточнив, що сума менша мільярда. «Значно менша. Понад те, коли справу було передано до суду, від цієї «меншої суми» не залишиться й каменя на камені (варто зазначити, що, відповідно до інформації з Єдиного реєстру судових рішень, сума завданих збитків у розмірі 1,6 млрд гривень досі фігурує в матеріалах клопотань детективів. – Ред.)», – сказав адвокат.

На зауваження, що на оприлюднених записах Онищенка звучала сума у 800 млн гривень, яку під час неформальних перемовин начебто пропонували йому заплатити в бюджет у рамках угоди зі слідством, Іщенко сказав: «Я не пригадую точних цифр із записів, але, наскільки пам’ятаю, там обговорювалося два «види» коштів. Одна частина – це корупційний платіж за закриття справи, друга – компенсація у бюджет як покриття «збитків». Хоча наразі я навіть не розумію, як мало б відбуватися це перерахування до бюджету. Це ж не кошик!»

Більше читайте в матеріалі «Главкома» «Плівки Онищенка. Що з таким «компроматом» робитимуть Британія та Україна»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: