Адвокат: Патрульні в Дніпрі могли відразу застрелити злочинця, для цього додаткові права їм не потрібні

Адвокат: Патрульні в Дніпрі могли відразу застрелити злочинця, для цього додаткові права їм не потрібні

Адвокат Годецький зазначив, що правоохоронці мали всі права відкривати по злочинцеві вогонь

Адвокат Ігор Годецький вважає, що патрульні в Дніпрі здійснили ряд помилок, які привели до трагічних наслідків. Про це він сказав виданню «Гордон».

«Чому ця людина була не в своїй машині? Чому його посвідчення перевірялося не так, як належить. Покладіть руки на кермо, лівою рукою акуратно дістаньте ваше посвідчення, передайте мені. Де це все? Чому один поліцейський був в авто, а другий зовні? ця ситуація взагалі не вписується в стандартні дії патрульних. Один повинен працювати, другий обов'язково на підстрахуванні. Про яку законність дій поліцейських ми говоримо, якщо ось приклад елементарного порушення? До чого це вкидання Авакова про те, що у них мало прав?» - заявив адвокат.
Він зазначив, що правоохоронці мали всі права відкривати по злочинцеві вогонь. «Коли патрульні побачили, що у злочинця була зброя, вони могли відразу ж його застрелити. Просто тому, що у нього був пістолет», - підкреслив Годецький.

На його думку, вбивця поліцейських пред'явив їм фальшиві документи. «Наскільки у нас ефективно оголошення в розшук? Неефективно. Ніхто нікого не шукає. Банально дільничному кажуть просто періодично заходити за певною адресою і питати, чи не з'являвся там розшукуваний. Ось і все. Хіба що людина сама десь засвітиться. Тому злочинець в Дніпрі, раз він знаходиться в розшуку, напевно пред'явив поліцейським фальшиві документи. він же і в лікарню з фальшивими документами прийшов. Ось тут питання: а навіщо він тоді взагалі відкривав по них вогонь? Адже він спокійно міг погодитися, щоб за його фальшивими документами склали протокол», - зазначив адвокат.
Він не виключає, що злочинця в Дніпрі спочатку планували затримувати. «Захотіли б правоохоронці відібрати у нього ці фальшиві права, та будь ласка, забирайте. Хіба б він чинив опір? Навіщо стріляти? Логічно ж. Інша справа, якщо він пред'явив їм справжні права. Але це нонсенс, враховуючи, що в лікарню він з'явився з фальшивими документами. Є і третій варіант - його могли спеціально «вести», щоб затримати. Але тоді незрозуміло, чому цією операцією займалися двоє непідготовлених поліцейських», - зазначив Годецький.

Нагадаємо, 25 вересня в Дніпрі водій авто, якого зупинили поліцейські, почав чинити опір і вистрелив у правоохоронців. Внаслідок цього загинули патрульні: 27-річний Артем Кутушев і 36-річна Ольга Макаренко.

Підозрюваним, як заявила поліція, виявився раніше розшукуваний правоохоронцями Олександр Пугачов, екс-боєць батальйону «Торнадо».

Нападник перед утечею теж зазнав поранення. Після затримання його прооперували в одній з лікарень Дніпра.

Як повідомили в обласній поліції, Олександр Пугачов проходить за трьома статтями – умисне вбивство, зазіхання на життя працівника правоохоронного органу і викрадення, привласнення, вимагання вогнепальної зброї.

Поліція вже допитала 37 свідків у цій справі. Процедуру впізнання зловмисника пройшли три свідки, які були на місці пригоди і впізнали підозрюваного по фото. Призначено ще 23 експертизи, зокрема експертизу ДНК, ще одну дактилоскопічну тощо.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: